Duel Pinede i Fulera (©AFP)
Duel Pinede i Fulera (©AFP)

Novi kiks Meksika: Navas zaustavio Sombrerose

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.01.22. | 01:54

Konkakaf kvalifikacije za Mundijal 2022: Kostarika odolela na stadionu Asteka u Meksiko Sitiju - 0:0. Panama opasno preti posle trijumfa nad Jamajkom sa 3:2

Kanađani su sve bliži Mundijalu u Kataru posle pobede nad SAD sa 1:0, a favorit u Konkakaf kvalifikacijama, Meksiko, napravio je novi kiks. Posle poraza od Kanade i SAD-a, Sombrerosi su na svom terenu na čuvenom stadionu Asteka u Meksiko Sitiju odigali bez golova sa Kostarikom.

Zadržala je četa Haralda Tata Martina treću poziciju koja vodi direktno u Katar krajem godine, ali Panama se opasno približila, na samo bod posle trijumfa protiv Jamajke sa 3:2.

Izabrane vesti

Imali su domaćini teoretsku inicijativu, napadali kao osice, ali nisu uspevali da nađu put do mreže sjajnog čuvara mreže Pari Sen Žermena, Kejlora Navasa. Zatresli su domaćini mrežu gostiju u 32. minutu. Napadač Montereja Rohelio Funes Mori je pogodio, ali posle VAR intervencije, pogodak je poništen.

Kostarikanci su imali nekoliko solidnih prilika, a u glavnoj ulozi bio je nekadašnji napadač Arsenala Džo Kembel. Kostarika je ovim bodom ostala u konkurenciji makar za četvrtu poziciju koja vodi u interkontinentalni baraž za odlazak na najveće svetsko reprezentativno takmičenje.

Ipak, četa kolumbijskog stručnjaka Suareza Guzmana ima čak četiri boda manje od Paname, ali ima još četiri kola do kraja neizvesnih kvalifiakcija za Svetsko prvenstvo u Kataru. Meksikancima je bod na njihovom bunjištu uzela i Kanada prošle godine (1:1).

20.00: (2,20) Estoril (3,10) Fereira (3,60)

Panama je dobila Jamajku na sovm terenu sa 3:2, iako su Rege bojsi poveli već u petom minutu, kada je napadač Vest Hema Majkl Antonio postigao gol. Domaćin je u nastavku preko Dejvisa i Azmahara došao do tri boda, pa je tim selektora Tomasa Kristijansena ostao u trci za direktan plasman na SP.

KONAKAF, KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL – 10. KOLO

Nedelja

Kanada – Sjedinjene Američke Države 2:0 (1:0)

/Larin 7, Adekugbe 90+5/

Ponedeljak

Meksiko - Kostarika 0:0

Panama - Jamajka 3:2 (1:1)

/Braun 43 ag, Dejvis 51, Azmahar 69 - Antonio 5 pen, Grej 87/

Honduras - El Salvador 0:2 (0:1)

/Bonilja 35, Seren 90+2/



tagovi

konkakafreprezentacija Meksikareprezentacija KostarikeKvalifikacije za Mundijal 2022Kvalifikacije za SP 2022.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara