(©Reuters)
(©Reuters)

Novi napad na Garsiju, Barsa lomi Pepa s procentima od naredne prodaje

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.12.20. | 10:12

Siti nudi više novca, ali mladi Španac hoće kući...

Pominjao se Memfis Depaj, pominjala su se još neka imena kao potencijalna pojačanje Barselone ovog januara, međutim katalonski mediji tvrde da je jedina ozbiljna i realna meta bivši igrač ovog kluba Erik Garsija (19).

Mladi štoper imao je ugovorene uslove sa Barselonom jesenas, Mančester Siti bio je spreman da ga pusti u zamenu za obeštećenje od 20.000.000 evra, međutim Španci nisu hteli (ili mogli) da idu preko 10.000.000. Što i ne čudi imajuću u vidu da je momak ušao u poslednjih godinu dana ugovora.

Izabrane vesti

Na tri, četiri dana do mogućnosti da pregovara sa igračem i potpiše predugovor (sada je već na šest meseci do isteka Garsijinog ugovora sa Građanima), Barsa planira konačan napad na nekadašnjeg čalana La Masije. Dogovor postignut sa igračem pre nekoliko meseci i dalje je aktuelan, s tim što je sada Siti ima još slabiji pregovarački potencijal. Nadaju se tako na Nou Kampu da će Pep Gvardiola popustiti i za simboličnu sumu novca pustiti štopera koji kod njega nije u prvom lanu.

Situacija je veoma slična kao sa Lerojem Saneom. Mančester Siti je spreman da predloži novi ugovor igraču, čak sa boljim uslovima nego što je ponudila Barselona, ali igrač je rešen da ide.

Situacija je, dakle, jasna. Barsi gori pod nogama, potreban joj je štoper za drugi deo sezone, a Englezi bi mogli da ostanu bez ičega ukoliko ne pristanu na prodaju u januaru. U interesu je obe strane da do dogovora dođe, što potencijalni transfer čini sasvim izvesnim.

Navodno, Španci će kao poslednji adut u pregovorima (ukoliko zaškripi) predložiti klauzulu po kojoj bi ozbiljan procenat od naredne prodaje otišao na Etihad...

Priča Erika Garsije slična je onoj koju je prošao Đerar Pike. Kao tinejdžer otisnuo se u put Ostrva u potrazi za minutima koje nije mogao da dobije u matičnom klubu. Pa ako i Garsija bude imao sličan put, te pruži makar deo onoga što je Pike po povratku kući, biće to pun pogodak Katalonaca.


tagovi

Zimski prelazni rok 2021Erik Garsija

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara