Novi Pazar čuva Adešinu trogodišnjim ugovorom

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.07.23. | 20:56

Mladi Nigerijac promovisan u prvotimca Plavih, ugovor do leta 2026.

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara/

Živo je bilo u taboru Pazaraca, koji se na Zlatiboru spremaju za nastupajuću sezonu. Najpre se šestoplasiranoj družini Mozzart Bet Superlige u takmičarskoj 2022/23 pridružio Marko Obradović, s kojim je jednogodišnja saradnja dogovorena poslednjeg dana juna, a potom je ugovor do leta 2026. parafirao Nigerijac Adetunđi Rasak Adešina.

Izabrane vesti

Očekuje se da ubojitost napadu Plavih donese 32-godišnji Obradović, koji je poslednji angažman imao u uzbekistanskom Metalurgu iz Bekabada, a ranije je nastupao za subotički Spartak, Okžetpes i Aktobe iz Kazahstana, beloruski Torpedo Žodino, ruski Jenisej iz Krasnojarska, Radnik iz Bijeljine i belgijsku Eupen.

Adešina je imao skoro briljantnu polusezonu u ekipi Novog Pazara do 19 godina, koja je opstala u Omladinskoj ligi Srbije. Osim toga, defanzivni vezista rođen 2004. ostavio je više nego pristojan utisak u najjačem srpskom rangu i Kupu Srbije, gde je sabrao pet utakmica.

Druga kontrola na Zlatiboru, a treća od početka priprema čete Dragana Aničića, protekla je rezultatski miroljubivo. Novi Pazar i Jedinstvo iz Bijelog Polja odigrali su bez golova.

U ne toliko sadržajnom meču, Novopazarci su u finišu prvog poluvremena pripretili preko Sava Arambašića u 35. minutu, dok je pet minuta kasnije sudija Nikola Đorđević možda propustio da svirne penal posle starta nad Adešinom.

Igrao se 70. minut kada je Stefan Mihajlović na dodavanje Danka Kikovića promašio šansu utakmice.

Pazar će naredni test imati protiv Voždovca, rivala iz Mozzart Bet Superlige. Taj duel na Zlatiboru zakazan je za 13. jul od 18.00 na Švajcariji.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

NOVI PAZAR - JEDINSTVO BIJELO POLJE 0:0

Teren: Švajcarija na Zlatiboru.

Sudija: Nikola Đorđević (Aranđelovac).

NOVI PAZAR: Mirković, Rubežić, Brunčević, Šušnjar, Lazić, Momčilović, Adešina, Floro, Ergelaš, Arambašić, Mašić. Igrali su još: Slavković, Azemović, Terzić, Anan, Bojat, Mihajlović, Kiković, Bogdanovski.

JEDINSTVO BP: Joksimović, Banda, Perošević, Dulović, Šćepanović, Idrizović, Dacić, Krnić, Hajrović, Bošnjak, Korać.


tagovi

FK Novi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara