©Starsport
©Starsport

Novi Pazar ponovo kažnjen, još pet utakmica bez publike

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 17:31

Superligašjoš jednom plaća ceh usled ispada na tribinama

Proces pred superligaškim disciplincima doneo je očekivani epilog, te će Novi Pazar još pet utakmica kao domaćin odigrati bez publike, saznaje Sport Klub.

Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije, kaznila je klub zbog salve uvreda na račun trenera Partizana Igora Duljaja, koje su se čule sa tribina dok je davao izjavu u kamere posle meča, potom mnogo više ljudi na tribinama ili u loži, od dozvoljenog broja s obzirom na to da je klub već kažnjen igranjem bez publike, kao i jer su pre početka utakmice na tribinama bile izlepljene zastave Palestine, dok se provokativno skandiranje “Palestina, Palestina” čulo kada je iz igre izlazio Bibars Natho, fudbaler Partizana, doskorašnji kapiten reprezentacije Izraela. A, sve to se tretira kao direktno mešavanje politike i sporta.

Izabrane vesti

“Disciplinska i Etička komisija FSS je odlučila da Novom Pazaru aktivira uslovnu kaznu odigravanja pet prvenstvenih utakmica na svom stadionu bez prisustva publike, izrečenu pre više od mesec dana. Pazarci su tada zbog incidenata i, gotovo, jednočasovnog prekida utakmice sa Vojvodinom kažnjeni odigravanjem dve utakmice bez publike i još pet uslovno na godinu dana", navedeno je između ostalog u saopštenju koje je preneo Sport Klub, a u kojem je istaknuto da su u susretu odigranom 6. novembra protiv Partizana učinjeni novi prekršaji i tako aktivirana uslovna kazna.

Usled nove kazne, Novi Pazar će pred praznim tribinama dočekati Javor početkom decembra, a potom i Radnik, dok će ostatak kazne odsužiti u 2024. godini kada će bez publike dočekati i Crvenu zvezdu, Mladost iz Lučana i Voždovac.

Podsetimo, stadion kraj Jošanice bio je bez publike protiv Vojvodine i Partizana.



tagovi

FK Novi PazarNovi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara