Adrijen Rabio (©AFP)
Adrijen Rabio (©AFP)

Novi problem za Juventus: Rabio neizvestan za Čelsi, Alegri bira između dve formacije

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.09.21. | 01:07

Od ranije je poznato da neće igrati Morata i Dibala

Vezanim pobedama nad Specijom i Sampdorijom identičnim rezultatima (3:2) skinuo je deo pritiska s leđa fudbalera i stručnog štaba Juventusa, ali u danima pred dolazak aktuelnog evropskog šampiona kadrovska situacija daleko je od idealne.

Sreda, 21.00: (4,10) Juventus (3,50) Čelsi (2,00)

Izabrane vesti

Maks Alegri je još posle Sampdorije potvrdio da za meč u sredu neće moći da računa na napadački tandem Morata - Dibala, a prema informacijama sa Čizme neizvestan je Adrijen Rabio. Francuski vezista je tokom ponedeljka radio po individualnom programu zbog povrede skočnog zgloba, a sa nekoliko strana objavljeno je da je njegovo učešće u susretu s Čelsijem krajnje neizvesno.

Juventus je u prvom kolu grupne faze slavio sa 3:0 na gostovanju Malmeu, dok je Čelsi minimalcem dobio Zenit u Londonu. Alegri je već najavio da susreti s Plavcima “nisu ti koji nešto odlučuju“, već da su to susreti sa ruskim šampionom.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Prema poslednjim pregledima, Morata i Dibala nisu teže povređeni, ali vratiće se na teren tek posle predstojeće reprezentativne pauze. Špancu je stradala zadnja loža, dok sa sličnim problemom kuburi i Argentinac. Rabio je zbog povrede izostao sa utakmice protiv Sampdorije, dok su Morata i Dibala igrali od starta, ali su kasnije obojica zamenjeni.

S obzirom na novonastalu situaciju, fudbalski stručnjaci u Italiji pišu kako Alegri aktivno razmišlja između dva sistema. Mojze Ken će sigurno zaigrati od početka i pitanje je da li će Juventus zaigrati u formaciji 3-5-2 kako bi “kopirao“ postavku Tomasa Tuhela, gde bi Federiko Kjeza bio ispomoć sunarodniku, ili će ići s ofanzivnijom postavkom 4-3-3 gde će po bokovima delovati Dejan Kuluševski i Federiko Bernardeski.



tagovi

Adrijen RabioLiga šampionaJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara