Foto: FK Škupi
Foto: FK Škupi

Novi šou Mirčeskog zadivio i Pandeva, lider unišio Pelister

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.11.21. | 12:14

Utakmice u Prvoj makedonskoj fudbalskoj ligi završene su po planu i svi favoriti su došli do željenih pobeda, a palo je 20 golova...

Na domaćem terenu Škupi je iskalio bes na bitoljskom Pelisteru i dao mu pet golova (5:0) u meču nakon kojeg se vratio na pobednički kolosek. Izabranici Goceta Sedloskog pokazali su zašto su lideri na tabeli i zbog čega ih mnogi smatraju glavnim favoritom za titulu. Pelister je, pak, nastavio sa mukom – 14 kola ne zna za pobedu. Na terenu je blistao tim sa Čaira, a lider je bio krilni igrač Matej Cvetanoski. Makedonac koji je pre izvesnog vremena bio ponuđen bugarskom Levskom postigao je dva atraktivna gola, a u strelce su se upisali Kire Markoski, Marko Đorđijevski i Kostantin Česmedžiev.

Akademija Pandev Aleksandara Vasoskog ostala je glavni pratilac Škupija i u najuzbudljivijem meču ovog kola savladala je Tikveš (3:2). I uz crveni karton Strumičani su uspeli da dođu do celog plena. Ponovo je glavni igrač na terenu bio Martin Mirčevski. Krilni fudbaler je postigao dva gola u mreži 39-godišnjeg golmana Stoleta Dimoskog, a posle meča je dobio pohvale sa svih strana.

Izabrane vesti

Među njima je bila i ona od Saška Pandeva, brata makedonske legende Gorana Pandeva. Čovek koji ima ulogu igrača i direktora u klubu je istakao:

"Šta još ovaj dečak mora da uradi da bi bio pozvan da igra u reprezentaciji Makedonije?".

Poruka je bila za trenera Blagoja Milevskog, koji Mirčevskog nije pozvao u A tim, iako je najbolji strelac i igra u životnoj formi, rekavši da "u makedonskoj ligi trenutno nema reprezentativnog kvaliteta".

Struga je minimalno savladala Rabotnički kod kuće (1:0). Najlepši pogodak ovog kola postigao je Klinsman Cake, koji je spoljnim delom stopala zatresao mrežu "Romantičara" iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara. Pobedila je i ekipa Škendije na svom terenu protiv Bregalnice (1:0). Na ovom meču blistao je mladi golman tima iz Štipa David Denkovski, koji je odbranio dva penala, ali nije mogao sve da spasi sam.

Renova Katipa Osmanija je ubedljivo savladala Borec na gostovanju (1:4), a ranije u subotnjem terminu Makedonija je sa dva majstorska gola mladog Sefera Eminija pobedila na gostovanju kod Skoplja (1:2).

PIŠE: Martin Tanaskovski

MAKEDONIJA 1 – 14. KOLO

Skoplje - Makedonija Đorče Petrov 1:2 (0:0)

Akademija Pandev – Tikveš 3:2 (1:1)

Borec – Renova 1:4 (0:3)

Škendija – Bregalnica 1:0 (0:0)

Škupi – Pelister 5:0 (3:0)

Struga – Rabotnički 1:0 (0:0)



tagovi

Makedonija 1PelisterŠkupiAkademija Pandev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara