(©FK Partizan)
(©FK Partizan)

Novi špic kuca na vrata: Marko Milovanović dva u metu za prvu radost Partizana u Sloveniji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.06.21. | 20:45

Centarfor iz “klase 2003” nagovestio trjumf nad Koprom, zasladio povratnik Danilo Pantić – 3:0

Partizanova mladost za prvu radost. U Murskoj Soboti dvostruki strelac bio je Nemanja Jović, sposoban da nadoknadi zaostatak za novim prvakom Slovenije i crno-belima osigura remi (2:2), da bi u drugoj kontrolnoj utakmici tokom boravka u “deželi” zablistao Marko Milovanović i pokazao da i on kuca na vrata prvog tima, jer se potpisao ispod premijerne pobede Parnog valjka ovog leta, nad Koprom – 3:0.

Pred očima Rikarda Gomeša, špic iz “klase 2003” nagovestio je povratniku spremnost da mu krade minute, a treneru Aleksandru Stanojeviću da na njega i te kako može da računa. Dve nimalo jednostavne situacije rešio je kao da je deset godina stariji, da iza sebe ima na stotine utakmica na velikoj sceni. Pred kraj prvog poluvremena posle ukradene lopte i proigravanja i ove srede sjajnog Nemanje Jovića plaisrao je “bubamaru” u malu mrežu za inicijalno vođstvo, a početkom drugog dela atraktivno okončao akciju u kojoj se prodorima istakao Lazar Marković, a ubacivanjem na peterac Marko Živković.

Izabrane vesti

Posebno je impresivno što je Milovanović proveo na terenu samo pola sata – baš kao Samed Baždar pre, a Nikola Štulić posle njega – i za to vreme s obe ruke zgrabio šansu trenera Stanojevića. Bolji početak nije mogao da zamisli.


Pogoci Milovanovića krunisali su delove igre u kojima je Partizan bio bolji od tima sa “Bonifike”. Mada je malo rezervisanije ušao u meč (Kopar dvaput zapretio poreko centarfora Mulahusejinovića), a posebno što ga je u ranoj fazi susreta poremetila povreda Bibarsa Natha (izašao sredinom prvog dela zbog udarca u rebro), tim iz Humske je ostavio bolji utisak. Čak i sa mlađarijom u ofanzivnom delu tima. Počeli su golobradi dečaci: Nikola Terzić (2000) na desnom, Nemanja Jović (2002) na levom krilu, Samed Baždar (2004) u ulozi centarfora, Marko Milovanović (2003) posle njega, te Lazar Pavlović (2001) posle izlaska Natha.

Sve dok se Milovanović nije predstavio golovima napade beogradskog sastava kreirao je Nemanja Jović. Još jednom je pokazao fudbalsku drskost i visok nivo inteligencije, sve opasne akcije bile su njegovih nogu delo i čini se da je već sad, na polovini pripremnog perioda, cementirao mesto na levom krilu.

Eventualno bi mogao da ga ugrozi Danilo Pantić, pod uslovom da u nastavku bude neuhvatljiv kao u akciji iz 78. minuta kad je povukao napad sa centra igrališta, vodio loptu do kaznenog prosotra Kopra i udarcem u dalji ugao treći put matirao Subotića.

Pobedu Parnog valjka nad sastavom koji je u baražu obezbedio ostanak u Prvoj ligi Slovenije ubedljivijom su mogli da učine Marko Živković, Nikola Štulić i Lazar Marković – na suprotnoj strani Aleksandar Popović ukrotio udarac Kerezoviča – mada deluje da tek ima prostora da se podese nišanske sprave. Možda već 4. jula protiv Krakovije. Trebalo bi Rikardo Gomeš da bude u kombinaciji za sastav sa Poljacima, ali ako šansu opet dobije Milovanović

PRIJATELJSKA UTAKMICA

KOPAR – PARTIZAN 0:3 (0:1)

/Milovanović 41, 57, Pantić 78/

Kidričevo

Stadion Aluminija

Gledalaca: 50

KOPAR (4-1-4-1): Golubović – Palčić, Žužek, Balta, Viler – Ahtemaj – Krajinović, Guberac, Tićić, Barišić – Mulahusejinović. Igrali su još: Rajčević, Grudina, Galina, Žufo, Bešir, Vošnjak, Adam, Kerezovič, Rudonja.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stevanović (od 46. Popović) – Živković (od 60. Miljković), Vujačić (od 46. Ostojić), Saničanin (od 60. Đorđević), Urošević (od 60. Brežančić) – Šćekić (od 46. Jojić), Zdjelar (od 60. Smiljanić) – Terzić (od 46. Marković), Natho (od 21. Pavlović), Jović (od 60. Pantić) – Baždar (od 46. Milovanović, od 60. Štulić).


tagovi

FK PartizanAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara