Komentari na vest

Novi svetski poredak i rat FIFA-UEFA: Ko sa kim, ko protiv koga i zbog koliko para?

Z

Zika zivotinja

pre preko 2 godine

Navikli smo da mundijal gledamo svake cetvrte godine,to je tradicija,i da se ne foliramo gledali bi ga i svake druge. Malo je previse 48 ucesnikai to je smor,a i ovoliko evropsko je isto smaranje,a nebitnoj ligi nacija da i ne pricamo.Mozda jace eveopsko klupsko takmicenje,i naravno da slabiji imaju prodju nekakvu.Mislim da je lepse nekako cesce gledati recimo paragvaj protiv nemacke u grupi na sp ,nego recimo makedonija protiv irske na ep,na primer.
Z

Zika zivotinja

pre preko 2 godine

Pitanje he
G

Gost3322

pre preko 2 godine

Uefa mafia!!!!
G

Gostbojan

pre preko 2 godine

Vaucer u super marketu, ili restoranu 🙂Sportisti rade za platu kao i svaki zaposleni, vaucer na plate od desetine hiljada evra...???
j

jdjdkdl

pre preko 2 godine

Zamolio bih za vise ovakvih, odlicno analiziranih tekstova

bojke

pre preko 2 godine

Sve se vrti ovde oko para. Britanci ne zele superligu iz razloga sto imaju najjace finansijske ugovore od svih liga i samim time bi na neki nacin unistili najbogatiju ligu n svetu, psz nece jer mu uefa dozvoljava da radi sta hoce kao i sitiju. Sa druge strane Juve, Real i Barsa su za superligu s obzirom da ce se prihodi mnogo pravicnije deliti nego sto je to sada i nece biti nikakvih stranih organizacija uplatenih vec klubovi sami dlnose pravila i dele profit. Koncept superlige nije toliko los koliko se vodi medijska hajka i sa onim novim promenama gde ce klubovi na osnovu tabele u prvenstvima se kvalifikovati za to i kroz kvalifikacije (kao sada za ls) deluje mnogo bolje nego sto je trenutna liga sampiona
V

Vart

pre preko 2 godine

Iako ne volim Infantina podržavam ideju da SP bude na svake dve godine. Ono što je tu problem je broj od 48 učesnika što je malo besmisleno. Ali besmisleno je i EP sa 24 ekipa. Sa druge strane ova kontinentalna prvenstva su apsurdna i dosadna. Niko ne priča o njima. Evo sad je Italija bila evropski prvak i niko se i ne seća njihovih utakmica. A svi se sećaju utakmica i igrača recimo kad je Italija bila prvak SP-a 2006. I Kanavara, Pirla, Materacija Luke Tonija, onog penala protiv Australiaje. To važi i za Južnu Ameriku. Brazil ima skoro pa duplo manje Kopa Amerike od Urugvaja i Argentine. To tamo nikog ne interesuje niti vidi kao neki skandal i tome slično. Baš su sad izgubili finale od Argentine na svom terenu i kao da se ništa nije desilo. Brazilce ti prosto ne zanima i bitno im je SP i ponosni su na to što imaju najviše titula tog takmičenja. U ostalim kontinentalnim takmičenjima stvar je još gora. Njih tek ne zanimaju ta takmičenja. Koga briga iz tih zemalja za šampiona Azije, Afrike i Severne Amerike? Nikog. Pre par godina u Africi je Zambia bila prvak, a u kvalifikacijama za SP je uvek bila daleko od mogućnosti da se plasira. Najsmesnije je to što mnogi drugi to znaju ali ili neće ili ne žele to sebi da priznaju. Evropa i Južna Amerika uživaju u nekoj vrsti mazohizma time što se najviše suprotstavljaju toj ideji. Kontinentalna prvenstva ih zamaraju a oni idalje insistiraju na njima. Ovi iz Drugih asocijacija su mnogo realniji i iskreniji. To me mnogo podseća na naš slučaj to jest izbegavanje formiranje balkanske lige od strane bivših SFRJ zemalja. Bukvalno na silu igramo ova naša besmislena prvenstva zbog nekog kvazipatriotizma.
1

1244

pre preko 2 godine

Какве везе има на коју ће страну Арапи из Њукасла ако Енглеска држава каже,нећемо Супер лигу.