Kevin De Brujne (©mancity.com)
Kevin De Brujne (©mancity.com)

Novi ugovor za De Brujnea i više od 18.500.000 po sezoni! De Hea i Obamejan i dalje plaćeniji?

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.04.21. | 11:37

Najbolji igrač Mančester Sitija potpisao do 2025. godine

Već je tu pet i po godina, a posle današnje objave nije nezamislivo ni da ostane na Etihadu do kraja karijere. Kevin De Brujne je potpisao novi ugovor sa Mančester Sitijem kojim se Građanima na vernost obavezao do 2025, kada će mu biti već 34 leta.

De Brujneov prethodni ugovor isticao je 2023, ali je sada produžen uz neveliku povišicu. Mada, 29-godišnji Belgijanac ni do sada nije mogao da se žali na platu, jer je primio oko 300.000 funti nedeljno, odnosno nešto više od 18.500.000 evra godišnje. I to bez bonusa, a oni su mogli skoro pa da mu dupliraju zaradu, pošto su u De Brujneovom slučaju jedinstveni na ostrvu.

Izabrane vesti

Ovo je doduše bruto plata, značajno manja od one koju imaju recimo Lionel Mesi, Kristijano Ronaldo ili Nejmar, a De Brujneov uticaj na Sitijevu igru nije mnogo manji od njihovog na Barselonu, sada Juventus ili Pari Sen Žermen.

(2,10) Bajern Minhen (3,45) Pari Sen Žermen (3,50)

Belgijski majstor je za ovih pet i po godina u klubu osvojio dve titule prvaka PRemijer lige, jedan FA kup i četiri Liga kupa, pride je 2020. proglašen za igrača godine, a prošle sezone je sa 20 asistencija izjednačio rekord Tjerija Anrija. Na dobrom je putu da i ove sezone pokori Englesku, a u Sitiju se nadaju – i Evropu.

Ne bih mogao da budem srećniji. Otkako sam došao u Siti 2015. osećam se kao kod kuće. Volim ove navijače, porodica se uklopila u Mančester, a moja igra razvila zaista dobro. Igram fudbal života i iskreno mislim da ima toga još u meni. Pep Gvardiola i ja gledamo fudbal na isti način, a odnos sa trenerom mi je veoma važan, jer su naši ciljevi identični i želimo iste stvari”, rekao je De Brujne.

Direktor fudbala Čiki Bergiristajn zadovoljno trlja ruke.

Ovo je veoma značajan trenutak za naš klub. Kevin je bez sumnje jedan od najboljih fudbalera na svetu. Njegov talenat je nesporan, ali je isto tako veliki profesionalac sa neverovatnom posvećenošću Mančester Sitiju. Uvek želi da napreduje, njegov pristup obavezama je model po kojem mladi igrači treba da grade karijeru”.

Ostaje samo nedoumica da li je De Brujne novim ugovorom sustigao Pjer-Emerika Obamejana na drugom mestu liste najplaćenijih asova Premijer lige, mada sa bonusima primanja Belgijanca idu i iznad toga. Fiksni deo ga je do sada svrstavao na treće meso, rame uz rame sa saigračem Rahimom Sterlingom. Od Sitijevih igrača u TOP 10 je bio i Serhio Aguero, ali on na leto ide iz kluba. Na vrhu liste i dalje je golman Mančester junajteda David De Hea.

TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA PREMIJER LIGE

(pre De Brujneovog novog ugovora)

David De Hea (Mančester junajted) 375.000 funti nedeljno

Pjer-Emerik Obamejan (Arsenal) 350.000

Kevin De Brujne (Mančester Siti) 300.000, bez bonusa

Rahim Sterling (Mančester Siti) 300.000

Pol Pogba (Mančester junajted) 270.000

Antoni Marsijal (Mančester junajted) 250.000

Serhio Aguro (Mančester Siti) 220.000

Mohamed Salah (Liverpul) 220.000

Ben Čilvel (Čelsi) 190.000

Virdžil van Dajk (Liverpul) 180.000


tagovi

Kevin de Brujne

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara