(©Reuters)
(©Reuters)

Novim vlasnicima ruke će biti vezane na leto: Junajted će smeti da potroši samo 115.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 19:16

Razlog je finansijski fer-plej…

Porodica Glejzer odugovlači sa prodajom kluba, snebiva se i pravi probleme budućim vlasnicima. Bilo da oni budu Katarci na čelu sa šejkom Džasimom ili Džim Retklif. Prodaja Mančester junajteda ide pipavo, a kraj sezone je iza ćoška.

Letnji prelazni rok se bliži, novim vlasnicima će biti sužen prostor za manevar zbog Glejzerovih, koji nisu odlučili šta bi i kako bi, i neprestano iritiraju navijače. Protesti protiv američkih vlasnika su aktivni, iz nedelje u nedelje ih čekaju transparenti na kojima piše „Glejzerovi, odlazite“, a potencijalne kupce sačekaće muke sa finansijskim fer-plejom.

Izabrane vesti

Bez obzira na to ko preuzme rukovođenje Mančester junajtedom, naći će se u nezavidnoj situaciji. Na leto će im biti vezane ruke. Iako su Katarci najavili da su spremni da ulože ogromna sredstva u rekonstrukciju tima, biće poprilično ograničeni. Neće moći da dele i šakom i kapom drugim klubovima, kako bi Eriku ten Hagu bile ispunjene sve želje.

Zapravo, minimalno će moći da potroše za standarde modernog fudbala. Britanski Atletik javlja da će Mančester junajted tokom leta smeti da izdvoji samo 115.000.000 evra na pojačanja. Možda nešto manje ili više, ali u principu, ništa epohalno.

Ako bi želeo više da potroši i ne prekrši finansijski fer-plej, biće primoran da prodaje. Jedino tako bi mogao da mu se otvori prostor za veća investiranja u igrački kadar. Dakle, budući vlasnici ili suvlasnici – u zavisnosti šta će Glejzerovi na kraju odlučiti oko prodaje – skromno će početi. Osim sa Old Traforda ne ubede konkurenciju u Engleskoj i klubove širom Evrope da treba od njih da kupuju „škart robu“.

Neće na leto biti najsrećnija nova garnitura ljudi u klubu, a ni Erik ten Hag, kome su, možda, obećavane kule i gradovi. Planovi će makar malo morati da se menjaju.



tagovi

Mančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara