Novo ime za novi Junajted - da li 28 golova i 18 asistencija u Nemačkoj garantuju uspeh u Premijer ligi?

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.04.22. | 20:32

Ideja Ralfa Rangnika je Kristofer Enkunku...

Nakon što je prosuo pet bodova u poslednja dva kola (poraz od Evertona i remi sa Lesterom), Mančester Junajted može polako da se oprašta od Lige šampiona. Pred slavnim klubom sa Old Traforda je nova "perestrojka", ne samo kada je u pitanju igrački kadar, već i sportski sektor. Još pre nekoliko dana mediji širom Evrope pisali su o načelnom dogovoru sa Erikom ten Hagom koji bi trebalo da stigne na kraju sezone i potpiše četvorogodišnji ugovor (večeras istu stvar praktično samo potvrđuje The Athletic), posle čega bi se Ralf Rangnik povukao u svoje odaje i radio ono što najbolje ume - gradio sve praktično od nule, od temelja.

U tom smislu dosta se već pisalo o tome ko je na spisku za odstrel, odnosno ko su prve mete tandema Rangnik - Ten Hag. Tako smo poslednjih dana najčešće mogli da čujemo za imena Rubena Nevesa i Kalvina Filipsa, međutim ponovo je u piku i jedan od najboljih igrača Bundeslige - Kristofer Enkunku (24).

Izabrane vesti

Radi se o ofanzivcu koji je apsolutno eksplodirao ove sezone, na 42 utakmice u svim takmičenjima postigao je 28 i namestio 18 golova. U žestokoj konkurenciji stigao je i da debituje za nacionalni tim Francuske, a kako se pokazao nema sumnje da će najozbiljnije konkurisati za mesto u avionu za Katar krajem godine.

Igrači iz nemačkog šampionata sve češće se stavljaju pod lupu, pogotovo nakon neubedljivog starta Tima Vernera ili Džejdona Sanča u Premijer ligi, momaka koji su dominirali u Bundesligi, međutim Enkunku se ozbiljno istakao i na internacionalnom planu. Ove sezone u Ligi šampiona sedam golova i dve asistencije na šest utakmica. Mančester Sitiju tri komada na Etihadu, Pari Sen Žermenu gol i asistencija.

Rangnik ga odlično poznaje, na njegov predlog stigao je u Lajpcig iz Pariza, pa je Nemac sada rad da ga vidi i u Mančesteru. Šanse Bikova da ga zadrže nakon ovakve sezone veoma su male. Ono u šta se uzdaju jeste recept po kom su zadržali Tima Vernera i Dajoa Upamekana sezonu duže nego što se očekivalo. Radi se o novom ugovoru, s većom platom, te izlaznom klauzulom prihvatljivom za desetak najbogatijih klubova Evrope.

Kristofer Enkunku trenutno vredi 65.000.000 evra (procena Transfermarkta), po mnogim mišljenjima (pošto trenutno nema izlaznu klauzulu) Lajpcig bi mogao da za njega potražuje značajno veću sumu na leto, ali kako bi ga zadržao još godinu dana bio bi spreman da od leta 2023. pomenutu klauzulu postavi na "svega" 60.000.000. Dva puta im je uspelo, videćemo hoće li i treći put.

Enkunku zaista ne deluje kao da se radi o mački u džaku za ligu poput Premijeršipa.

Ili se ne slažete?


tagovi

Kristofer Nkunku

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara