Janik Fereira Karasko i Musa Berou
Janik Fereira Karasko i Musa Berou

Novo veliko ime u Arabiji: Karasko kod Banege, Al Tavon doveo zamenu za Tavambu

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 12:41

Musa Berou došao da odmeni nekadašnjeg napadača Partizana

Nižu klubovi iz Saudijske Arabije pojačanja kao na traci. Novo veliko ime na Bliskom Istoku je Janik Fereira Karasko. Kao što je prethodnih dana najavljeno, belgijski reprezentativac pojačao je Al Šabab, koji je za njegove usluge platio madridskom Atletiku 15.000.000 evra.

Reč je o timu sa samog dna tabele tamošnje prve lige, koji je u uvodnih pet rundi bez pobede. Karasko bi trebalo da mu pomogne da do nje dođe i za to će biti papreno plaćen. Za jednu sezonu 13.000.000 evra što znači da će po slovu ugovora inkasirati 39.000.000 evra tokom trogodišnjeg boravka u Rijadu.

Izabrane vesti

Al Šabab se, za razliku od najvećih saudijskih klubova, nije bogzna kako pojačao ovog leta. Od ranije je u klubu Ever Banega, nosi Argentinac i kapitensku traku, dok su od stranaca u timu još dvojica Brazilaca Karlos Žunior i Jago Santos, Kolumbijac Gustavo Kueljar, južnokorejski golman Seung-gi Kim te Habib Dijalo, strelac 20 golova u Ligi 1 za Strazbur prošle godine. On je ujedno i najskuplje pojačanje ekipe pošto je za njegov dolazak Al Šabab izdvojio 18.000.000 evra. Međutim, u uvodna četiri meča koja je odigrao još nijedan gol. Možda se to promeni Karaskovim dolaskom.

Al Tavon s druge strane nema nijedno zvučno ime u ekipi, ali je i pored toga odlično krenuo. Sa 13 osvojenih bodova iz pet utakmica deli lidersku poziciju sa Al Hilalom, te je odlučio da se tim povodom časti novim pojačanjem. Iz Bolonje je za 8.000.000 evra stigao Musa Berou, kojeg je još pre tri godine lansirao Siniša Mihajlović na Đuzepe Meaci. Pružao je vrlo dobre partije u italijanskom timu, na 128 utakmica postigao je 27 golova i upisao još 28 golova, te je odlučio da to unovči transferom u Saudijsku Arabiju.

Zanimljivi su i detalji ugovora koji su sklopili Bolonja i Al Tavon. Italijanskom klubu će pripasti 6.000.000 evra fiksno, a dodatna dva sliće se u kasu ukoliko Berou, pazite sad, bude kao strelac ili asistent učestvovao u postizanju 18 golova, a tim završio na minimum četvrtom mestu u ligi.

Gambijac bi u Al Tavonu trebalo da odmeni Leandrea Tavambu pošto je nekadašnji napadač Partizana poslednjeg dana avgusta napustio klub i potpisao za Al Okdud. Pre tri dana je čak debitovao i novom timu doneo prvu pobedu u prvenstvu.


tagovi

Leandre TavambaJanik Fereira KaraskoAl ŠababMusa Berou

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara