Miljan Škrbić u dresu OFK Beograda (©Starsport)
Miljan Škrbić u dresu OFK Beograda (©Starsport)

Novosađani u Nišu, Radnički sa oporavljenim Škrbićem traži drugu pobedu

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.08.21. | 10:45

U sklopu 6. kola Superlige Srbije Proleter će u ponedeljak od 17.30 časova gostovati na Čairu. U domaći tim vratio se najbolji strelac ekipe

Nišlije ne mogu da budu ni zadovoljne, ali ni nezadovoljne otvaranjem nove sezone Superlige Srbije. Radnički je posle pet kola sakupio šest bodova, zabeležio je malo više nerešenih rezultata nego što se nadao. Utisak bi, ipak, mogao znatno da popravi u ponedeljak od 17.30 časova, kada mu u goste dolazi jedan od najslabijih timova u ligi, novosadski Proleter.

17.30: (1,45) Radnički Niš (4,20) Proleter (8,00)

Izabrane vesti

Real sa Nišave je imao nešto teži raspored na početku prvenstva, pogotovo kada se pogledaju gostovanja. Igrao je protiv Spartaka u Subotici, Radnika u Surdulici i Čukaričkog na Banovom brdu, a na sva tri meča je uspeo da ostane neporažen. Pritom, protiv Brđana je prvi put ove sezone Radnički uspeo da ne primi gol.

Iz Beograda smo se vratili sa jako vrednim bodom. Bili smo dobri u duelu sa Čukaričkim za razliku od utakmice protiv TSC-a, gde smo izgubili na svom terenu uz određene propuste u igri. U prethodnom mikrociklusu pojačala su nas dva igrača, Branislav Tomić i Lazar Arsić. Oni će sigurno pojačati ionako jaku konkurenciju za prvi tim, videćemo hoće li biti licencirani za utakmicu sa Proleterom. Ono što je dobro jeste atmosfera u timu. Imali smo dobru nedelju. Stalno ponavljam da je svaka nedelja dodatni plus za nas. Uigraniji smo. Na Čairu ne treba uopšte da pominjemo da ćemo ići na pobedu. Radnički u svakom meču ide na pobedu. Probaćemo da od prvog minuta nametnemo naš ritam. Poštujem ekipu Proletera, mislim da se radi o jednoj odličnoj ekipi, po igračkom kadru koji imaju ne zaslužuju to mesto koje zauzimaju. Upravo zbog lošeg starta, svaki bod im je bitan. Ne treba da puno mislimo o njima, treba da se koncentrišemo na našu igru. Da budemo pravi i spremni za sve što nas očekuje kako bismo došli do nova tri boda“, kazao je trener Radničkog Aleksandar Stanković.

On će u ponedeljak moći da računa na Miljana Škrbića, koji se oporavio od povrede. Bivši centarfor Zrinjskog je na prva četiri meča za Nišlije postigao tri pogotka i najbolji je strelac ekipe.

Proleter je napravio promenu na klupi, doskorašnjeg trenera Branka Žigića zamenio je Dušan Bajić.

Promena u Proleteru nam otežava pripremu. Koncept igre je dosta promenjen. Neke stvari su baš zbog toga nepoznanica. Jako je bitno da mi vodimo računa o našoj igri. Kolega Bajić je bio sa mnom na licenci. Znam kakav način igre otprilike igra. Bio je pomoćnik Mladenu Krstajiću. Protekli duel odigrali su sa trojicom igrača pozadi, ali to ništa ne menja. Opet se vraćam na to da se svaki meč na Čairu mi pitamo. Potrebno je da budemo pravi“, istakao je Stanković.

Ulaznice za utakmicu na Čairu se mogu kupiti na biletarnici stadiona. Cena za kartu za južnu tribinu je 150 dinara, dok za zapadnu i istočnu košta 300 dinara.

SUPERLIGA SRBIJE – 6. KOLO

Petak

Mladost - Radnik 0:2 (0:0)

/Milovanović 49, Subotić 59/

Metalac - Voždovac 0:1 (0:0)

/Vujnović 62/

Subota

Radnički Kragujevac – Čukarički 0:3 (0:2)

/Jovanović 21, Endijae 42, Savić 47/

Crvena zvezda - TSC 3:1 (1:1)

/Krstičić 29, Katai 51, Ben 78 - Zec 25/

Nedelja

Vojvodina - Novi Pazar 2:1 (1:0)

/Vukadinović 10, Mrkaić 78 - Aganspahić 49/

Spartak - Napredak 3:2 (2:0)

/Hrstić 32, 41, Tufegdžić 90+4 - Jovanović 60, Marjanović 70/

Kolubara - Partizan 0:4 (0:2)

/Lutovac 11, Terzić 42, Rikardo 52, 57/

Ponedeljak

17.30: (1,45) Radnički Niš (4,20) Proleter (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Radnički NišProleter Novi SadMiljan ŠkrbićSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara