Novosti: Dejan Stanković kandidat za trenera Zvezde

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.12.19. | 20:58

Legendarni as najveća želja, ako ode Vladan Milojević

Sve je u rukama Vladana Milojevića, od njega zavisi da li će Crvena zvezda u januaru tražiti novog trenera, ali na Marakani imaju u rukavu rešenje koga da, u tom slučaju, zovu. Kako saznaju Novosti, prvi pik srpskog prvaka je Dejan Stanković, legendarni srpski fudbaler, nekadašnji as crveno-belih, bivši rekorder po broju utakmica za reprezentaciju Srbije.

Najpre, Vladan Milojević je zatražio da o svemu razmisli do kraja nedelje. On će prelomiti da li će na klupi Zvezde pojuriti još jednu titulu ili će otići, zasićen i umoran posle burne dve i po godine vrlo uspešnog rada.

Izabrane vesti

Ako Milojević reši da napusti klupu, Dejan Stanković će biti prvi čiji će se broj telefona okrenuti na Marakani. Nekadašnji as, Zvezdino dete, se posle funkcije u UEFA tek nedavno vratio u Inter, gde je počeo posao u omladinskoj školi Neroazura. On ima Pro licencu, a pre neku godinu je bio pomoćni trener u Udinezeu, u stručnom štabu Andree Stramaćonija.

Kontakata sa Stankovićem na ovu temu još nije bilo, ali u fudbalskim krugovima ova ideja poslednjih dana nije nepoznata. Dejan je poslednji put bio na Marakani na utakmici sa Totenhemom.

Stanković je u Crvenu zvezdu došao sa 14 godina, za prvi tim je debitovao sa 17 godina i skupio 85 mečeva, uz 29 golova, pre nego što je otišao u Lacio. Posle šest godina u rimskom klubu, prešao je u Inter, čiji je dres nosio devet godina.

Druga opcija u taboru šampiona je – Aleksandar Veselinović. Ime trenera Čukaričkog se pominjalo u prethodnom periodu u kontekstu prelaska u Zvezdu, ako ode Milojević, a najbolja preporuka su mu rezultati sa Brđanima, koji dodatno dobijaju na težini kada se pogleda koliko je mlad sastav imao na raspolaganju.

Opet, na kraju, prvo da se izjasni Vladan Milojević...

Foto: Reuters

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara