Pjer-Emerik Obamejan (twitter@ChelseaFC)
Pjer-Emerik Obamejan (twitter@ChelseaFC)

Obamejan u Čelsiju za pečat na prelazni rok od blizu 300.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 01:54

Gabonac potvrđen sat i po vremena nakon ponoći, a prethodno potpisao dvogodišnji ugovor sa opcijom produžetka na još jednu sezonu

Možda je Pjer Emerik Obamejan baš ono što je nedostajalo Čelsiju. Londonski klub je ovog leta možda malo i naivno ostao bez klasične devetke slanjem Romelua Lukakua u Inter, odnosno Tima Vernera u Lajpcig. Početak Premijer lige je pokazao da investicije od preko 250.000.000 evra, nisu dovoljne da ekipa sa šampionskim ambicijama vezuje pobede, jer su lažnog centarfora, bez prevelikog uspeha pokušavali da glume Kai Haverc i Rahim Sterling.

Novopečeni vlasnik Plavaca Ted Boli shvatio je da je potpis napadača moranje i Obamejan je stigao na Stamford Bridž. Doduše, igrao se Čelsi dobrano sa živcima svojih navijača budući da je transfer Gabonca klub potvrdio tek nekih sat i po vremena nakon ponoći. Na račun Barselone, potvrdio je to i katalonski klub, leglo je 12.000.000 evra, što u zbiru daje gotovo 280.000.000 evra koje je londonski klub spiskao na pojačanja. Iako nije pao rekord Real Madrida iz 2019. godine (kada su stigli Azar i Jović, a ukupno potrošeno 325.500.000 evra), Čelsi je pomerio lične granice i režirao jedan od najizdašnijih prelaznih rokova u fudbalskoj istoriji.

Izabrane vesti

Koliko je Čelsi posle poraza od Lidsa i Sautemptona u samo desetak dana vapio za golgeterom, pokazuje i dvogodišnji ugovor za Gabonca sa opcijom produžetka na još jednu sezonu. Čelsi inače nema praksu da fudbalerima koji zagaze u četvrtu deceniju života daje ugovore duže od godinu, maksimum dve, a 33-godišnji Obamejan bi mogao da se zadrži na Stamford Bridžu čak do 37. Zavisiće to u velikoj meri i od njegovih izadanja, ali Tomas Tuhel je svakako dobio napadača sa pozamašnim premijerligaškim iskustvom.

Kao fudbaler Arsenala odigrao je 163 utakmice uz 92 gola i 21 asistenciju, dok je u Premijer ligi na 128 nastupa u 68 navrata pogađao mreže rivala, a 16 puta nameštao golove saigračima. Reč je o napadaču koji na 610 klupskih nastupa u profesionalnoj karijeri ima 310 postignutih i 92 spakovana gola.

Zašto je Obamejanov transfer pomalo okasnio? Uprava Plavaca je prvo radila na izlaznom transferu mladog veziste Bilija Gilmora koji je odlaskom u Brajton klubu doneo 10.400.000 evra. Time je Čelsi zaokružio letnju zaradu na 55.000.000 evra i koji minut kasnije se na svojim zvaničnim kanalima komunikacije pohvalio Obamejanom.

Da li tokom noći, da li izjutra, tek pitanje je trenutka kada će Barselona predstaviti doskorašnjeg levog beka Plavaca Markosa Alonsa koji na Kamp Nou stiže kao slobodan fudbaler. Takođe, dres Plavaca podići će i Denis Zakarija kao pozajmljeni fudbaler Juventusa. Finansijski detalji te priče još se zvanično čekaju, a ako se ispostavi da je reč o plaćenoj pozajmici, Čelsijevi izdaci će se dodatno približiti sumi od 300.000.000.


tagovi

ČelsiLetnji prelazni rok 2022Pjer Emerik Obamejan

Obaveštavaj me

Barselona
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara