Foto: Reuters
Foto: Reuters

Obi Mikel: Azar je najgori igrač na treningu, ali da je želeo, nadmašio bi Ronalda

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 13:59

Nigerijac otkrio mane napadača Reala

Eden Azar je još u Lilu i mlađim reprezentativnim kategorijama Belgije potvrdio da poseduje vanserijski talenat, a potom je u dresu Čelsija postao deo fudbalskog krema. Ipak, uprkos blistavim projekcijama nije uspeo da u potpunosti izađe iz senke Lionela Mesija i Kristijana Ronalda zbog čega je ostao enigma za mnoge u svetu fudbala. Dosadašnja karijera belgijskog ofanzivca odaje utisak nedorečene, a razlog zbog kojeg je tako otkrio je njegov nekadašnji saigrač u Čelsiju Džon Obi Mikel.

Izabrane vesti

"Oduvek sam govorio da je Azar jedan od najtalentovanijih igrača, imao je sve: brzinu, snagu, veštinu, tehniku... Bio je odmah iza Mesija i Kristijana Ronalda, ali samo ako je želeo. Ponekad je govorio: 'Mogu da budem tako dobar, ukoliko bih želeo. Ne kao Mesi, jer je on sa druge planete, ali mislim da mogu da budem blizu Kristijana i još bolji'. Ipak, on nije toliko posvećen. Ne trenira dobro. On je najgori igrač na treningu sa kojim sam ikad igrao", objasnio je Nigerijac .

Vezni fudbaler koji danas brani boje Stouka potom se osvrnuo na pristup Belgijanca na treninzima.

"Zašto je tako loš? Bože moj. Eden, Eden... Bio je toliko dobar da niko ništa nije govorio. Došao bi u subotu i doneo pobedu, bio je čovek utakmice. Ali u ponedeljak i u utorak je bio na treningu i izgledalo je kao da ga nema. Stajao je, lutao. Svi se tuku, vrište u igrama, a on je bez reakcije. Ipak, videli ste ga na terenu, kako je bio dobar... Nije fer da su neki ljudi tako talentovani", završio je Obi Mikel.

Azar od jula 2019. godine brani boje Reala u koji je prešao iz londonskog kluba uz obeštećenje od 115.000.000 evra. U redovima madridskog kluba Belgijanac je do sad odigrao 36 utakmica i postigao tek četiri gola, a veliki uticaj na skroman učinak u Španiji do sada imale su i učestale povrede usled kojih je razmatrao čak i prevremeni kraj karijere.


tagovi

Eden AzarDžon Obi MikelČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara