Fudbaleri FCSB sa navijačima (©Reuters)
Fudbaleri FCSB sa navijačima (©Reuters)

Obračun za tron u Rumuniji: Farul rashladio šampanjac, Bekali poručio - nema premija za pobedu!

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.05.23. | 15:58

Odlučujuća utakmica rumunskog šampionata na programu je u nedelju od 20 časova u Konstanci

FCSB posle osam godina ima priliku da osvoji titulu, dok se Farul bori za svoj drugi pehar prvaka Rumunije. Odlučujuća utakmica na programu je ove nedelje od 20 časova, kada će se ta dva tima sastati u Konstanci, u okviru pretposlednjeg, devetog kola plej-ofa.

Dva kola pre kraja branilac trona Kluž je ispao iz trke za prvo mesto, ostala su samo dva takmičara. Farul ima pol poziciju, predvodi kolonu sa bodom više od FCSB-a. Uz to, danas dočekuje na svom terenu velikana iz Bukurešta, ima idealnu priliku da overi tron.

Izabrane vesti

Mogao je Farul i lakše do lovorika, da nije u prošlom kolu odigrao samo 1:1 sa Univerzitateom iz Krajove. Dobro, i dalje mu odgovara večeras i remi, ali u tom slučaju će titulu morati da traži pobedom nad Klužom na njegovom terenu u poslednjem kolu.

Ulog je ogroman, ne samo vredni pehar već i viza za Ligu šampiona. Prvak Rumunije će u 1. kolo kvalifikacija, FCSB bi tamo bio povlašnjen, Farul ne. Bilo je čak pitanje da li ekipa iz Konstance može da dobije licencu za UEFA takmičenja, ali ipak neće biti problema. Prvi čovek kluba i šef stručnog štaba Georgi Hadži uveliko razmišlja o Evropi.

Gde ćemo da igramo mečeve? Naš stadion, koji je privatan, ispunjava uslove za kvalifikacije. Ako uđemo u grupnu fazu, onda ćemo morati da vidimo kako dalje. Verovatno u Bukureštu. Daće bog da ćemo da igramo neku grupu, napravićemo tim koji će moći to da nam donese“, obećao je Hadži.

20.00: (3,20) Farul (3,40) FCSB (2,25)

Ko bude drugi, igraće kvalifiakcije za Ligu konferencije i teško će mu biti da se domogne grupne faze. Prvaku je mnogo lakše, jer se ispadanjem seli u slabije takmičenje.

Odluka će pasti u Konstanci, ove sezone je Farul dva puta savladao FCSB u prvom krugu prvenstva (po 3:1 i 3:2), ali je u plej-ofu poražen u Bukureštu (2:1).

Zanima me samo kako moj tim igra, ne i to ko će da sudi i šta nam FCSB sprema. Hajde da mi budemo onakvi kako smo navikli navijače, da odigramo na 100 odsto mogućnosti“, poručio je Hadži.

FCSB je poslednju titulu osvojio još 2015. godine, a iz tog tima danas je u klubu samo Lučijan Filip, koji je sada kondicioni trener. Mnogo toga se promenilo u nekadašnjem šampionu Evrope otkad je osvojena ta 26. titula.

Jedna stvar doduše nije, i dalje je na čelu kluba kontroverzni biznismen Điđi Bekali. Njega su rumunski mediji pitali da li je pripremio neke premije za fudbalere u sličaju da se osvoji konačno taj dugo čekani pehar, na šta je on odgovorio odrično.

Ne dajem premije, za šta bih to radio? Kod mene premije dobijate tek kada zaradite novac. Ako uzmemo prvenstvo, neću dobiti pet dolara. Zašto onda ja da plaćam. Igrači ugovorom imaju klauzule, dobiće po 50.000 evra ako se plasiraju u grupne faze Lige konferencije i Lige Evrope, a po 100.000 za Ligu šampiona“, kazao je Bekali.

RUMUNIJA 1 (PLEJ-OF) – 9. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Subota

Sepsi – Kluž 1:2 (1:1)

/Tudorije 42 – Petrila 34, Janga 81/

Nedelja

20.00: (3,20) Farul (3,40) FCSB (2,25)

Ponedeljak

19.30: (3,05) Rapid Bukurešt (3,35) Univerzitatea Krajova (2,35)

***Kvote su podložne proemnama



tagovi

Rumunija 1Rumunija liga 1FCSBFarulĐiđi Bekali

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara