(©MN Press)
(©MN Press)

OCENE - ZVEZDA: Stanković od večeras da promeni retoriku, Degenek najslabiji od kada je u Zvezdi, ništa od Njegoša i Boaćija

Vreme čitanja: 5min | sre. 10.06.20. | 22:48

Bena pojela nervoza u ključnim trenucima, Ivanić bez završnog pasa, Borjan odradio što je do njega

MILAN BORJAN 6,5 – Kratak sadržaj njegove partije. Kao mnogo puta u dosadašnjem mandatu u Ljutice Bogdana. Sve što je bilo do njega, reprezentativac Kanade je odbranio. Govorimo o pokušajima Asana i Sadika, koje je lako prozreo. Kod Nathovog pogotka bio je žrtva majstorstva Sadika i lančane greške većeg dela odbrane. Nije bio nervozan kao u većini mečeva visokog intenziteta.

MARKO GOBELJIĆ 6 – Od svih igrača Crvene zvezde imao je najviše energije. Ponekad i previše, kao u situaciji kada se, bez potrebe, sukobio sa Zdjelarom. Ostalo je bilo na nivou očekivanog. Znao je da rizičnim startovima počisti Asana i loptu u opasnoj zoni, zatim i da preambiciozno krene napred. Nije ga bilo dovoljno na protivničkoj polovini.

Izabrane vesti

MILOŠ DEGENEK 5 – Ostaće zapisano u istoriji mečeva između Partizana i Crvene zvezde da ga je Sadik u situaciji kod gola „posterizovao“. Jeftino je dozvolio da ga napadač Partizana polomi. Slutilo je već od starta da ovo neće biti noć junaka iz Salcburga. Opteretio je sam sebe klizećim startom na protivničkoj polovini za žuti karton. Zbog toga su ga u ostatku meča rivali dobro i smišljeno gađali dugim loptama. Jednom je morao da popusti. Jedna od njegovih najslabijih partija – ako ne i najslabija – od kada nosi dres Crvene zvezde.

NEMANJA MILUNOVIĆ 6 – Kako je počeo, pomislilo se da će kao u Kopenhagenu jeftino i u ranoj fazi meča morati na tuširanje. Ovoga puta je bio najstabilnija karika odbrane Crvene zvezde, vešto akumulirajući faulove nad nezadrživim Sadikom. Dobio je veliki procent vazdušnih duela, čak uspeo da iščačka loptu i kod „miss match“ situacije kada ga je licem ka golu napadao Lazar Marković. Dostojan da se bar povremeno nadigrava nad Sadikom.

(©MN Press)(©MN Press)

MILAN RODIĆ 5,5 – Kakav početak – takva i razrada. Jako loša. Između žutog kartona na samom početku i loše reakcije kod pobednosnog gola Bibarsa Natha, smestilo se mnogo dobrih reakcija, dobijenih duela i „ušpricavanja“. Uzlad detalji koji su išli na vodenicu crno-belih, odredili su Rodića kao pojedinca koji će večerašnju utakmicu želeti što pre da zaboravi. Ostaće mu kao mala mrlja ovaj duel.

NJEGOŠ PETROVIĆ 5 – Ako bude ostao u crveno-beloj opremi moraće debelo da se potrudi na nekom popravnom ispitu. Važi za tržišno jednog od najcenjenih igrača Crvene zvezde, ali to na večerašnjem derbiju nije pokazao. Mnogo lopti unazad, bez prevelikog uticaja na igru. Oslanjao se na iskustvo Dušana Jovančića, što ne bi smeo da radi. Jeste godinama mlad, ali je po mnogo čemu veteran Superlige, sa ozbiljnim iskustvom iz dresa Rada. Morao je da bude odlučniji prilikom trenutka odluke.

DUŠAN JOVANČIĆ (do 64. minuta) 5,5 – Bolji deo veznog reda Crvene zvezde, ali nedovoljno dobar. Pokušavao je da koliko toliko igra unapred i tražio odgovornost, pokušavajući da iznosi lopte pod presingom igrača Partizana i Bibarsom Nathom na leđima. Iznudio je i žuti karton Aleksandra Šćekića. Brzo je ostao bez daha, pa ga je Dejan Stanković povukao sa terena.

EL FARDU BEN 5,5 – Trener Stanković smestio ga je zajedno sa Vukanovićem iza Ričmonda Boaćija, nadajući se da će reprezentativac Komorskih Ostrva vešto koristiti prostor između Partizanovih linija. Neubedljivo je to radio Ben, ponekad se i presporo oslobađao lopte. Mogao je loše izdanje u polju da „kamuflira“ odlično izvedenim slobodnjakom, ali nije imao sreće. Nervoza ga je pojela u trenucima kada je kao najsikusniji igrač trebalo da bude najmirniji na lopti.

MIRKO IVANIĆ (do 77. minuta) 5,5 – Jedan od kolega je primetio da se nešto dešavalo oko njega, posebno u prvom poluvremenu. Veštim vođenjem loptem i laganim oslobađanjem od iste u stegutnoj Zvezdinoj formaciji, punio je oko. Ali ne i statističke kolone. Falio je bar jedan pas koji seče linije tima. Ili mekan centaršut. U mečevima najjačeg intenziteta reklo bi se da ne može da donese pun doprinos zalepljen za aut liniju.

(©MN Press)(©MN Press)

ALEKSA VUKANOVIĆ 5,5 – Verovatno mu je, bar formacijski, Dejan Stanković našao poziciju na kojoj može najviše da pruži. Delovao je iz potaje, za razliku od Boaćija, pokušavao čestom promenom tempa i trka da uradi nešto više. Nedostajala je finalna obrada. Mnogo trke, mnogo duela, ali oštrica tradicionalnog Partizanovog dželata bila je i tupa. Mada mu je vezni red Crvene zvezde otežavao posao. Kasnio je prilikom kontre i centaršuta Boaćija.

RIČMOND BOAĆI (do 64. minuta) 5 – Senka nekadašnjeg ubojitog napadača lutala je terenom stadiona u Humskoj. Praktično, bio je nevidljiv do sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je žestoko opalio sa 20 metara. Mnogo toga je u igri Crvene zvezde Dejan Stanković koncipirao na referencama potencijalnog reprezentativca Gane i pogrešio. Težnja je bila da se Boaći traži direktnim loptama, iza leđa odbrane. Slabo je u tim situacijama delovao napadač Crvene zvezde. Sporo i neubedljivo u duelima, lak plen za Pavlovića i Ostojića.

IZMENE

ŽELJKO GAVRIĆ (od 64. minuta) 5,5 - Ušao da izvadi kestenje iz vatre. Verovatno će biti onih koji će reći da je morao šansu da dobije od početka i da je Dejan Stanković napravio ozbiljnu grešku. Većinu vremena kada je bio na terenu igra Crvene zvezde se razvodnila, svela na običnu stihiju. Nije mogao da dođe do izražaja .

TOMANE (od 64. minuta) 5 – Ništa konkretno nije uradio, niti je opteretio u vazduhu odbranu crno-belih.

ANDRIJA RADULOVIĆ (od 76. minuta) - Pamtiće se da je upisao debi. Nije mogao da ispravi ono što su drugi zgrešili.

BRANKO JOVIČIĆ (od 83. minuta) – Malo vremena na terenu.

TRENER

DEJAN STANKOVIĆ 5,5 – Moraće težim putem da gradi veliku trenersku karijeru. I to bez zamajca koje bi mu donelo potencijalno finale Kupa i dupla kruna. Želeo je da iznenadi Partizan ofanzivnijom varijantom, ali je i u takvoj situaciji igra srpskog šampiona bila jako čitljiva i u veznom redu neubedljiva kao prilikom nekih ranijih gostovanja u Humskoj. Sve se svodilo na duge ili direktne lopte ka Boaćiju i Vukanoviću. Tim mu je odigrao bez dovoljno strasti koju je, kao veliko ime, trebalo da donese u ovakvim mečevima. Od večeras će morati da bude mnogo direktniji. I u javnim obraćanjima, i na internim sastancima u klubu. Da preseče i kaže koliko igrača mu je potrebno za evropska iskušenja. I ko sve nezadovoljava njegove kriterijume. Retorika o super grupi igrača, divnoj atmosferi i dasama, mogla bi da ga košta u Evropi. A to će biti mnogo bolnije od ispadanja u polufinalu Kupa. 


tagovi

El Fardu BenMilan BorjanoceneMilan RodićMiloš DegenekNemanja MilunovićMarko GobeljićMirko IvanićNjegoš PetrovićDušan JovančićAleksa VukanovićRičmond BoaćiDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara