OCENE – ČUKARIČKI: Ivanović se „istakao“ na obe strane terena, Matić bez opcije B

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.09.23. | 21:25

Samurović odisao nesigurnošću, Vranješ ratovao sa Vargom, izmene potpuno razočarale

Izabrane vesti

Filip SamurovićGolman
Penal je penal, kod drugog gola bio je zaklonjen, kod trećeg odbranio prvi, ne i drugi šut... Ali, nekako je odisao nesigurnošću, još od tog 10. minuta kada je primio gol iz velike udaljenosti, koji je VAR potom poništio. „Linijašio“ u još nekoliko situacija kod centaršuteva, ali ne treba biti ni prestrog, jer poraz ne ide njemu na dušu, a imao je i jednu sjajnu intervenciju u 68. minutu, kada je izvadio loptu iz gornjeg ugla posle pokušaja Pešića glavom.
Ocena
5.5
Miladin StevanovićOdbrana
do 88 - Prilično neubedljiv generalni utisak, mada mađarski tim nije mnogo pretio preko Markinjosa sa desne strane, sve do trećeg gola, gde je Stevanović neuspešno blokirao. Nije se to verovatno ni očekivalo, ali nije imao niti jedan napadački izlet.
Ocena
5.5
Ognjen VranješOdbrana
Čovek koji je od svih u ekipi Čukaričkog verovatno najviše ovakvih utakmica preturio preko glave, prosuo je to svoje iskustvo na teren u pravom pravcatom ratu sa Vargom. I, ovako ili onako, uspeo je da ga zaustavi – Fradijeva gol mašina ostala je bez pogotka iz igre. Ali, onda je u igru ušao Pešić i nekako zadao još više problema svom čuvaru. Nadskočio ga kod prilike u svom prvom kontaktu sa loptom, pa zabio gol baš posle izbijene lopte Vranješa.
Ocena
6
Luka SubotićOdbrana
Nekako imao manje direktnih duela sa protivničkim napadačima od Vranješa. Sigurniji u prvom, nego u drugom poluvremenu. Jeste ga lopta zakačila posle Ovusuovog šuta, ali ne ide to njemu na dušu. Korektno izdanje, ništa više od toga.
Ocena
5.5
Nemanja TošićOdbrana
Ispada da je njegov igrač najzaslužniji za oba pogotka Ferencvaroša u prvom poluvremenu, ali ni u jednoj od te dve situacije Tošić nije bio, a teško i da je mogao da bude, pored njega. Penal je načinjen posle tranzicije, nakon što je otišao na ofanzivni prekid, drugi gol je pao posle prekida na drugoj strani, kada je odbrana Brđana bila pregrupisana. U pozicionom napadu, kada je bio na svojoj poziciji, uglavnom je uspevao da uštopuje Ovusua, mada je mnogo ubedljiviji bio u uvodnih 20 minuta, nego u drugom poluvremenu.
Ocena
5.5
Sambu SisokoVezni
Bledunjava partija defanzivnog veziste Čukaričkog. U prvom poluvremenu uglavnom dobro zonski pozicioniran, na početku drugog odličan na lopti, u nekoliko navrata inicirao pokušaje svog tima da napadne, a onda nekako potonuo i u završnoj fazi meča bio prilično neprimetan.
Ocena
5.5
Marko DocićVezni
do 64 - Vrlo neubedljiva partija kapitena. Dosta nervoze od samog početka, i u gesktikulaciji i u pasovima, opterećen žutim kartonom još od 19. minuta. Izostala je njegova kreacija u fazi napada, pa je posle nešto više od sat vremena napustio teren.
Ocena
5.5
Bojica NikčevićVezni
do 46 - Po vokaciji ofanzivni bočni igrač, a po dešavanjima na terenu bio je jedan od defanzivno najzaduženijih fudbalera Beograđana u prvom poluvremenu, dok je bio u igri. Sa Ramirezom je bilo i remplovanja i nadmudrivanja, nekad čak i džudo zahvata... U napadu uradio ono što se od njega očekuje – asistirao Ivanoviću za vodeći gol.
Ocena
6.5
Stefan KovačVezni
do 45 - Nije uspeo da se nametne u kreaciji, ostao bez doprinosa ofanzivnoj igri svog tima. Bio je najbliži Ovusuu u neuspešnom bloklu kod drugog primljenog gola. Očekivano ostao u svlačionici na poluvremenu.
Ocena
5.5
Đorđe IvanovićNapad
Za vjek i vjekova u almanasima Čukaričkog ostaće upisan datum 21. septembar 2023. godine, prva utakmica u istoriji kluba u grupnoj fazi evropskih takmičenja, a tamo – njegovo ime kao prvog strelca. Imaće o čemu da priča unucima, ali ta se priča neće tu završiti. Prethodno je u razmaku od nekoliko desetina sekundi otresao Botku najpre u svom, pa u protivničkom šesnaestercu, kada je imao sjajnu priliku u 17. minutu i maltene najavio sjajnu reakciju i šut iz okreta za 0:1 devet minuta kasnije. Ali onda je, na suprotnoj strani terena, najavio i ono loše što će uslediti. Prvi neoprezan start VAR mu je „oprostio“, drugi nije. Ali, nije to bio put od junaka do tragičara, jer i u drugom poluvremenu jedinu pravu Čukinu priliku on je iskreirao i potvrdio utisak najboljeg u svom timu ove večeri u Budimpešti.
Ocena
7
Sandej AdetundžiNapad
do 46 - Ne mora napadač uvek da postigne gol, posebno ako nema upotrebljivih lopti saigrača. Ali ono što mora u utakmicama ovog tipa – Adetundži je radio. Pretrčao je kilometre, sve vreme nosio Maea na leđima, odložio nekoliko lopti, iznudio nekoliko prekršaja. Tačno je, dobio je jednu vrlo upotrebljivu loptu od Ivanovića i jako loše reagovao, ali – u 73. minutu, kada mu je duša već bila u nosu. Mnogi se možda neće složiti, ali utisak nije negativan!
Ocena
6.5
Igor MiladinovićVezni
od 46 - Nije uspeo da unese nikakav preokret ulaskom u igru na poluvremenu. Jedva da je imao nekoliko kontakata sa loptom i to, uglavnom, loših.
Ocena
5
Aleksa JankovićNapad
od 46 - Tek nešto bolji od Miladinovića, utoliko što je dva puta uspeo da probije po desnom krilu, ali nijednom to nije materijalizovao stvaranjem šanse za svoje saigrače.
Ocena
5.5
Nikola StankovićVezni
od 64 - Nikakvu svežinu svom timu nije doneo ulaskom u igru. Prilično neprimetan u poslednjih pola sata utakmice. Čukarički je u tom periodu bio potpuno inferioran na sredini terena.
Ocena
5
Mihajlo CvetkovićNapad
od 78 - Prekratko na terenu za konkretniju ocenu. I to kratko svakako je kapitalno iskustvo za šesnaestogodišnjaka.
Ocena
-
Viktor RoganOdbrana
Proveo na terenu svega nekoliko minuta.
Ocena
-
Igor MatićTrener
Ideja je bila jasna od starta – da se najpre obori tempo utakmice. Ni hrabrost u početku nije izostala – Čukarički je stigao i do stopostotne prilike i do vodećeg gola. Ono čega nije bilo, to je opcija „B“. Nakon što je u smiraj prvog poluvremena mađarski tim stigao do prednosti, Čukarički je drugo poluvreme – prespavao. Izmene nisu urodile plodom, nije bilo ni snage ni ideje kako da se ugrozi protivnički gol. Brđani su napravili iskorak u odnosu na prikazano u plej-ofu protiv Olimpijakosa, ali neke početničke greške ovaj nivo evropskog fudbala ne trpi – da vam protivnik za manje od 10 sekundi od branjenja prekida dođe u gol šansu i iznudi penal.
Ocena
5.5

Pogledjate kako smo videli učinak Brđana


tagovi

Igor MatićSambu SisokoOgnjen VranješMiladin StevanovićoceneĐorđe Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara