©MN Press
©MN Press

OCENE - ČUKARIČKI: Tragičar Kovač, probuđeni Adetunđi i povratnik Vule

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.11.23. | 21:27

Čukarički je ponovo izgubio utakmicu, ali je ovog puta sačuvao obraz

(Od izveštača Mozzart sporta iz Leskovca)

Izabrane vesti

Nenad FilipovićGolman
Pun krug okrenuli su treneri Čukaričkog sa golmanima ove sezone. Filipović ju je počeo na golu, pa su ga nasledili Samurović i Belić, da bi iskusni Užičanin večeras zabeležio evropski debi za Brđane i prvi je koji nije savladan iz igre. Skrivio je penal, nije uspeo da ga odbrani, imao još izuzetnu intervenciju u 77. minutu, kada je iz donjeg ugla izvukao loptu posle udarca Brekala i, mimo toga, ne tako puno posla.
Ocena
6.5
Bojan KovačevićOdbrana
Nervozan samo početak – njemu je ovo bio debi u Ligi konferencije. Sotil ga je mučio u uvodnim minutima, ali se nakon toga stabilizovao i odigrao više nego korektno. Kamo sreće da su defanzivci Čukaričkog uvek na tom nivou.
Ocena
6.5
Ognjen VranješOdbrana
Do 67. - Tačno je, pobegao mu je Enzola kod situacije za penal, ali mimo toga, odigrao je više nego solidno poluvreme. I kada je Čukarički ubedljivo gubio, najčešće je bio najmanje loš pojedinac u odbrani, a večeras je gospodario svojim kaznenim prostorom, bio najzaposledniji štoper Brđana u prvih 45 minuta. Sredinom drugog poluvremena ustupio mesto u timu povratniku Vukašinu Jovanoviću.
Ocena
6.5
Nemanja TošićOdbrana
Što je bilo do njega, odradio je. Po levoj strani, odbrana Čukaričkog nije niti jednom pukla ove večeri. Samo ga je jednom Milenković nadskočio, inače je dominirao i u tom segmentu. U završnici uzeo inicijativu da sa loptom krene i u napad u pokušaju da se izjednači.
Ocena
6.5
Sambu SisokoVezni
Korektno pokrio centralni prostor u toj, srednjoj zoni beogradskog tima. Dobro se postavljao, nekoliko puta poslao upotrebljive lopte ka napred, najčešće ka Endijaju. Za razliku od nekih prethodnih izdanja, ovog puta unosio sigurnost u igru svog tima.
Ocena
6
Nikola StankovićVezni
Defanzivno, njegova najkonkretnija partija u Evropi ove sezone. Iščačkao gomilu lopti na sredini terena, bio začetnik najvećeg broja napada domaće ekipe, između ostalih i one kada je Kovač promašio šansu utakmice.
Ocena
6.5
Stefan KovačVezni
Do 86. - Tragičar! Njegova partija stala je u situaciju iz 52. minuta kada je sa peterca rasterao ptice pod krovom stadiona Dubočica. Ovo su utakmice u kojima se to ne sme promašiti!
Ocena
5
Ibrahima NdiajeNapad
Do 80. - Imao vrlo zahtevnu ulogu – desnog vingbeka, imao i neočekivanu neprijatnost sa nevaspitanim pojedincima na tribinama. Igrao sa amplitudama, gubio lopte u prvom poluvremenu, dosta se trošio u defanzivi, u drugom ga je više bilo u napadu – namestio je Kovaču šansu utakmice.
Ocena
6
Bojica NikčevićVezni
Promenio je i ulogu i stranu terena, kao levi krilni bek. Njegova izgubljena lopta prethodila je akciji iz koje je Fjorentina iznudila penal. Defanzivne zadatke odradio više nego korektno, nije se Ikone naigrao na ovoj utakmici. Stigao da centrira Adetunđiju kod najveće prilike za domaćina u prvom poluvremenu. Utakmicu završio na desnom krilu.
Ocena
6
Đorđe IvanovićNapad
Do 67. - Verovatno najveća disproporcija između pretrčanih kilometara i kontakata sa loptom u prvom poluvremenu. Pokrivao veliki prostor u prednjoj liniji srednje zone, ali nije dobio nijednu upotrebljivu loptu da pobegne u tranziciji i pripreti protivniku. Nakon dva neprecizna centaršuta u drugom poluvremenu, zamenjen.
Ocena
5.5
Sandej AdetundžiNapad
Probudio se. Zaličio na onog Sandeja sa debija u dresu Čukaričkog i meča sa Crvenom zvezdom. Puno dobrih stvari je odradio na svakom delu terena. Imao jednu šansu, ali je njegov udarac glavom odbranio Kristensen u 34. minutu. Jednim begom iznudio je žuti karton Biragija, jednim Parizija, jednim umalo nije istu sankciju Milenkovića. Stigao da skokom pomogne i u odbrani. Jedino je potpuno nepotrebno zaradio žuti karton u finišu prvog poluvremena, povlačeći igrača sa leđa.
Ocena
6.5
Vukašin JovanovićOdbrana
Od 67. - Tako je dobro videti ga opet – na terenu. Pamtiće se ova utakmica po njegovom povratku posle gotovo osmomesečnog oporavka od povrede.
Ocena
6
Mihajlo CvetkovićNapad
Od 67. - Nije uspeo da se nametne kao uticajan na igru u poslednjoj četvrtini utakmice, osim što je jednim pasom u nadoknadi vremena izbacio Singa u akciji koja je slutila na opasnost za izjednačenje.
Ocena
5.5
Igor MiladinovićVezni
Od 80. - Nekoliko izgubljenih lopti, nije doneo svežinu koja se očekivala u završnici utakmice.
Ocena
-
Luter SingNapad
Od 86. - Očekivalo se da preciznije centrira u poslednjoj šansi koju je Čukarički imao za izjednačenje.
Ocena
-
Igor MatićTrener
Treću utakmicu zaredom u Evropi, šta god da je smislio u svlačionici, pada u vodu, a da utakmica čestito nije ni počela. Ovog puta Čukarički ni deset minuta nije sačuvao nulu. Morao je nešto da promeni nakon debakla u Firenci i ovog puta to je imalo smisla. Srednji blok sa veoma zgusnutim rasporedom igrača na sredini terena nije dozvolio Fjorentini da se razmahne. Koncentracija je ponovo pala u ranoj fazi utakmice, ali moral nakon toga nije. Posle pola tuceta golova pre 14 dana, ove večeri samo jedan, i to iz penala. Čukarički je ponovo izgubio utakmicu, ali je ovog puta sačuvao obraz.
Ocena
6



tagovi

ČukaričkioceneBojica NikčevićSandej AdetundžiOgnjen VranješVukašin JovanovićBojan KovačevićNikola StankovićNenad FilipovićNenad FilipovićSambu SisokoĐorđe IvanovićMihajlo CvetkovićStefan KovačIbrahima NdiajeLuter SingIgor Miladinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara