Navijači Venecije (©Shutterstock)
Navijači Venecije (©Shutterstock)

Od bankrota i četvrte lige do praga Serije A

Vreme čitanja: 3min | čet. 27.05.21. | 14:24

Serija B, revanš finala plej-ofa: Venecija slavila u gostima protiv Čitadele sa 1:0 i stigla blizu povratka u italijansku elitu posle 19 godina. Sigurno je da penali neće odlučiti putnika u najviši rang. Promo kvota u Mozzartu na pobedu domaćina - 2,30

Venecija je na korak do elite. Turistička meka u Italiji mogla bi da dobije člana Serije A posle 19 godina. U sezoni 2001/2002 Krilati lavovi su poslednji put igrali u elitnom rangu na Apeninima. Posle toga ekipa iz regije Veneto je dva puta bankrotirala, igrala čak u Seriji D, četvrtom rangu takmičenja u Italiji, a sada samo 90 minuta deli do povatka na veliku scenu posle skoro dve decenije tavorenja u nižim ligama.

U prvom meču Frančesko Marijano je doneo pobedu Veneciji u Čitadeli sa 1:0. Propozicije u Seriji B su takve da ako Čitadela pobedi s golom razlike u poznatom turističkom gradu igraće se produžeci. Ako i tada bude nerešeno, neće se izvoditi jedaneasterci nego će putnika u najviši rang da odredi redosled na tabeli u ligaškom delu sezone Serije B. Venecija je za dva boda bila bolja od današnjeg rivala, pa i minimalni poraz večeras (21.15) na stadonu Pjerluđi Penco im donosi plasman u najbolju ligu Italije i ponovo duele sa Interom, Juventusom, Milanom i ostalim najboljim ekipama u Seriji A.

Izabrane vesti

21.15: (2,30) Venecija (3,15) Čitadela (3,30)

Marijano je bio čovek odluke u prvih 45 minuta dvomeča, a u revanšu očekuje se da proradi prvi strelac tima Frančesko Forte. On je postigao 15 golova ove sezone, sedam manje od najubojitijeg golgetera Serije B, Masima Kode iz Lečea. Forte je u prvom meču polufinala plej-ofa bio strelac jedinog gola protiv Lečea.

-------------------------------------

Drugi meč finala plej-ofa za ulazak u Seriju A možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------------

Čitadela je imala jedan od najmanjih budžeta ove sezone u drugoligaškom karavanu, u prethodnoj rundi je iznenadila Moncu, skupoceni projekat Silvija Berluskonija i Adrijana Galijanija, nekadašnjih čelnika Milana iz najslavnijih dana Rosonera.

U prvom meču je bilo čak 3:0, a u revanšu Monca sa Marijom Balotelijem je ostvarila Pirovu pobedu od 2:0. Trener Roberto Venturato je na kormilu tima od 2015. godine, a najbolji strelac tima je Mario Garguljo sa osam golova, jedan više od Federika Proje. Čitadela nema izbora, mora da pobedi s dva gola razlike da bi ostavrila istorijski plasman u elitni rang.

Za domaćina ne igra Magnus Karlson zbog povrede stopala, dok su roviti Lauri Ala Milimaki, Luka Lecerini i Rikardo Pigoco. Kod Čitadele pod znakom pitanje je Amedeo Benedeti.

Ovi timovi su odigrali 15 utakmica. Čitadela ima bolji skor, šest trijumfa naspram četiri Venecije, dok je pet utakmica završeno bez pobednika. U ligaškom delu sezone u Seriji B Venecija je na svom terenu slavila sa 1:0, dok je u Čitadeli bilo 1:1. Na četiri poslednje utakmice rivala iz Veneta bilo je 0-2.

SERIJA B, FINALE PLEJ-OFA (REVANŠ)

Četvrtak

21.15: (2,30) Venecija (3,15) Čitadela (3,30) /prvi meč: 1:0/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Serija BItalijaVenecijaČitadela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara