Fudbaleri Sero Portenja (©AFP)
Fudbaleri Sero Portenja (©AFP)

Odbrojavanje pri kraju: Paragvajski derbi kao zagrevanje za Kopa Libertadores

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.04.23. | 22:30

U veoma važnoj utakmici, u okviru 10. kola Aperture, Libertad će da dočeka izazivača Sero Portenjo, u noći između nedelje i ponedeljka od 23.30 časova po srednjoevropskom vremenu

Zanimljiv meč očekuje nas u noći između nedelje i ponedeljka na tlu Južne Amerike. Od 23.30 časova po srednjoevropskom vremenu sastaće se dva najozbiljnija kandidata za titulu u paragvajskoj Aperturi, Libertad i Sero Portenjo.

Reč je o susretu 10. kola Aperture, uoči kojeg je Libertad lider na tabeli sa 22 poena, dok je Sero Portenjo treći sa pet bodova manje. Između njih se nalazi Guarani sa 19, ali i odigranom utakmicom više.

Izabrane vesti

U Paragvaju smo već navikli, gotovo sve titule međusobom raspoređuju tri velikana iz Asunsiona. Olimpija je najtrofejnija sa 46 titula, Sero Portenjo ih ima 34, a Libertad 22. U 21. veku su samo dva tima uspevala da dođu do trona, Guarani i Nasional, ali poslednji put smo iznenađenje videli još 2016. godine u Klausuri.

Ima još dovoljno vremena do kraja Aperture, igraće se 22 kola, tako da je moguće da se i Olimpija vrati u trku. Malo će joj biti teže sada, posle poraza od Guaranija (1:0) u subotu, ali minus je još uvek nadoknadljiv.

23.30: (2,30) Libertad (3,10) Sero Portenjo (3,05)

Sero Portenjo želi pobedu, remi mu ne bi baš previše toga doneo. Međutim, isto tako treter Fakundo Sava mora da razmišlja i malo unapred, pošto ga već u sredu očekuje prva utakmica u ovogodišnjem Kopa Libertadoresu. Sero Portenjo će da ugosti Barselonu iz Gvajakila, a u toj tupi su još Bolivar i Palmeiras, pa bi baš direktni okršaji sa Ekvadorcima mogli da se ispostave kao ključni za prolaz u osminu finala.

U Kopa Libertadoresu igra naravno i Libertad, kao osvajač prošlogodišnje Aperture Paragvaja. On će prvu utakmicu da odigra u četvrtak protiv Atletiko Mineira u Belo Orizonteu.

No, pre toga prvenstveni derbi. Navijače Sero Portenja je zabrinula tokom dana informacija da je kapiten Huan Patinjo završio prethodni trening ranije, zbog povrede, ali ispostavilo se ipak da ona nije teže prirode, tako da će dentralni defanzivac da se nađe na terenu protiv Libertada. Dobra vest po goste je i ta da se Robert Morales vratio u tim, pošto je prethodne dve nedelje igrao za reprezentaciju Paragvaja, pa će sada da zauzme mesto Brajana Samudija u napadu, pošto ga je on „pokrivao“ na prethodne dve utakmice.

U ovom derbiju Libertad će da bude bez defanzivca Dijega Vijere, koji je dobio direktan crveni karton u prošlom kolu protiv General Kabaljera (1:0). Njegov tim je i sa igračem manje došao do bodova, golom Ivana Ramireza u 94. minutu.

Iako je Libertad prošle godine osvojio titulu, a Sero Portenjo nije, crno-beli se nisu proslavili u direktnim duelima sa Ciklonom. U Aperturi je najpre Libertad poražen sa 4:0, a zatim je uzvratio 1:0, dok u Klausuri je Sero Portenjo slavio na svom terenu sa 1:0, a potom na Libertadovom su odigrali 0:0.

PARAGVAJ 1 (APERTURA) – 10. KOLO

Subota

Takuari – Nasional Asunsion 0:0

Olimpija Asunsion – Guarani 0:1 (0:0)

/Kaseres 84/

Trinidense – Lukenjo 2:2 (2:2)

/Delvalje 13, Horhe 39 – Fereira 12, Perez 44/

Nedelja

Gvairenja – Resistensija 1:3 (1:0)

/Valdez 45+1 – Pereira 50, Sombra 55, Duarte 82/

23.30: (2,30) Libertad (3,10) Sero Portenjo (3,05)

Ponedeljak

02.00: (2,50) General Kabaljero (3,20) Amelijano (2,65)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Paragvaj 1Sero PortenjoLibertad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara