Kalidu Kulibali (©Reuters)
Kalidu Kulibali (©Reuters)

Ode i Kulibali u Arabiju: Ako su tačne najave, sledi mu 140.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 03:14

Čelsi bi trebalo da dobije pola utrošenog novca za njegov transfer iz Napolija

Ako će neko da se ovajdi od pomame arapskih klubova, onda su to Čelsi i njegovi igrači!

Samo nekoliko dana pošto je ozvaničen prelazak u redove šampiona Al Itihada, putem Ngola Kantea krenuće Kalidu Kulibali i Hakim Zijeh, a izvesno i Eduard Mendi. Prema najavama sa Ostrva, snažni štoper dogovorio je transfer u Al Hilal kod Rubena Nevesa, pošto je klub iz Saudijske Arabije dao zeleno svetlo za realizaciju transfera i ugovora za novo pojačanje u zadatim finansijskim okvirima.

Izabrane vesti

Kulibali bi već do kraja vikenda mogao da bude predstavljen kao novo pojačanje Al Hilala. On je već snimljen na aerodromu u Rijadu, stigao je kako bi obavio lekarske preglede i završio papirologiju, posle čega će on i Čelsi lepo da se opare.

Ono što je zasad sigurno jeste da će Senegalac da potpiše trogodišnji ugovor sa novim klubom, finansijski detalji su još tema spekulacija. Ipak, ako su najave tačne, Kulibaliju bi za kompletan ugovor trebalo da sledi bezmalo 140.000.000 evra! Tačnije, oko 46.000.000 evra godišnje... Na sve to solidan iznos biće uplaćen i na Čelsijev račun, pominje se suma od 20.000.000 evra. To je nešto više od polovine novca izdvojenog prošlog leta za njegov transfer iz Napolija.

Kulibali se definitivno nije snašao u Čelsiju i Premijer ligi. Doveden da bude partner Tijagu Silvi u odbrani, Senegalac je brzo ispao iz prvog tima, da bi u međuvremenu postao treće, pa čak četvrto ili peto rešenje u nakrcanoj odbrani posle dolaska Benoe Badijašila. Odigrao je 32 utakmice, ali je ubrzo postalo jasno da ritam Premijer lige nije za njega, odnosno da ne pruža igre kao u Napoliju tokom najboljih godina karijere.

Za njega svakako odličan posao, pogotovo jer dane provodi u rodnom Nganu, gde se odlučio da pomogne zajednici izgradnjom bolnice i drugih vitalnih objekata kako bi podigao kvalitet života zajednici. Slične stvari godinama radi njegov sunarodnik Sadio Mane u svom Bambaliju...

Dok će Kulibali u Al Hilal, Zijeha čekaju raširenih ruku u Al Nasru, dok će Mendi u Al Ahli. Kulibali je navodno ubeđivao jedno vreme i Romelua Lukakua da dođe u Saudijsku Arabiju, ali se snažnom Belgijancu (bar zasad) ostaje u Evropi.


tagovi

Kalidu KulibaliČelsiLetnji prelazni rok 2023Al Hilal

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara