Na izlaznim vratima: Bejl i Isko, Foto: Reuters
Na izlaznim vratima: Bejl i Isko, Foto: Reuters

Odlasci rasterećuju budžet za pojačanja: Real sa tri rastanka štedi 60.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.01.22. | 23:52

Bez produžetka ugovora za trio

Januarski prelazni rok i Nova godina učinili su priiče o potencijalnim dolascima Erlinga Halanda i Kilijana Mbapea u Real Madrid učestalijim, međutim paralelno sa pojačanjima na Santijago Bernabeu tema su i odlasci koji bi rasteretili budžet giganta iz španske prestonice. Naime, prema pisanju Asa tri fudbalera kojima ističe ugovor na kraju sezone označena su kao prekobrojna i od leta će biti slobodna u pronalasku nove sredine. Geret Bejl, Isko i Marselo odlascima bi trebalo da značajno rasterete budžet Reala, piše ugledni medij i dodaje da će Madriđani odlukom da ne produže saradnju uštedeti oko 60.000.000 evra koji će biti raspoređeni novim akvizicijama.

Bejlov odlazak će u najznačajnijoj meri rasteretiti budžet sa oko 30.000.000 evra. Velšanin koji je došao u špansku prestonicu 2013. godine, međutim iako se u Realu zadržao više od osam godina nije uspeo da opravda očekivanja. Sezonu 2020-2021 proveo je na pozajmici u Totenhemu, a po povratku iz Londona imao je niz zdravstvenih problema od virusa korona preko povreda usled čega je upisao skroman broj minuta tokom jeseni iza nas. Odlazak Bejla već dugo nije upitan, a da ni klub ni ofanzivac nemaju nameru da iniciraju produžetak saradnje svedoči podatak da predstavnici hitrog krila nisu ni imali sastanak sa čelnicima Reala.

Izabrane vesti

Isko je još jedan od igrača čiji je odlazak gotovo izvestan. Vezista, koji je kao i Bejl prešao u redove Madriđana 2013. godine, narednog leta će staviti tačku na deo karijere proveden u Realu. Fudbalski arhitekta koji je bio među nosiocima igre na putu do uspeha ostvarenih od 2014. do 2018. godine u prethodnim sezonama je doživeo pad usled kojeg je pao u senku konkurenata. Činjenica da se našao u drugom planu, kao i njegova odluka da se pomiri sa time umesto da se bori i potrudi da vrati status prve opcije uticali su da bude praktično otpisan, a nedisciplina tokom Solarijevog, ali i Ančelotijevog mandata uticali su na odluku da se igraču iz Malage ne produži ugovor što bi trebalo da uštedi 14.000.000 evra kraljevskom klubu.

Treći slučaj je


Marselov. Kapiten Madriđana nije sasvim povratio nivo koji ga je činio najboljim levim bekom na evropskoj sceni. Ove godine je u minimalnoj meri bio na raspolganju Ančelotiju upisavši minute na pet utakmica od kojih je samo jednu počeo kao starter, a dodatno ga je sputao virus korona zbog kojeg je bio van konkurencije za utakmice sa Kadizom i Atletik Bilbaom. Pozne igračke godine (uskoro puni 34) bile su dodatni razlog da se razmisli o rastanku sa Marselom, koji bi međutim mogao da ostane deo kluba na nekoj drugoj funkciji.


tagovi

MarseloGeret BejlIsko Alarkon

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara