Luis Suarez (©Reuters)
Luis Suarez (©Reuters)

Odlučujuća sedmica za Suareza i Juve: Pistolero uzima italijanske papire da se ne vodi kao stranac

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.09.20. | 10:47

Urugvajac se vratio u klupu kako bi se podsetio italijanskog jezika pre odrađivanja formalnosti

Ideja o Edinu Džeku kao novoj “devetki“ Juventusa sve je više strana odgovornima u Torinu, prvenstveno iz razloga što je Luis Suarez pokazao ogromnu želju da zaduži opremu Stare dame. I pored odluke Lionela Mesija da ostane u Barseloni bar još jednu godinu, Suarez želi da ide jer je dobio jasnu poruku od Ronalda Kumana da ne računa na njega ni u jednoj varijanti.

Zato je sedmica pred nama ključna u pregovorima Juventusa i Luisa Suareza. Naime, Pistolero je pokazao veliku odlučnost da pomogne upravi devetostrukog uzastopnog šampiona Serije A tako što će polagati B1 test za dobijanje italijanskih papira. Milanski list Gazeta delo Sport potpisuje da je Suarez već zakazao test za narednu sedmicu i ako prođe test, dobiće italijanski pasoš, posle čega bi Juventus mogao da ga angažuje bez da popuni mesto rezervisano za stranca, odnosno igrača van Evropske unije.

Izabrane vesti

Naime, pravilnik Serije A propisuje da klub u toku jedne sezone može da registruje samo jednog novog igrača izvan EU koji prvi put dolazi u to takmičenje. To znači da ranije nije imao iskustva u italijanskom prvenstvu, kao što Suarez nema.

Ovim birokratskim potezom Juventus će rešiti veliku prepreku na putu konačnog potpisa urugvajskog golgetera, pošto je Juventus ovog leta već angažovao Artura Mela kao stranca bez pasoša iz zemalja Evropske unije.

Kako se procenjuje, Suarezov transfer neće biti realizovan pre kraja septembra, odnosno taj proces bi samo mogao da ubrza rasplet pregovora između igrača i Barselone oko raskida saradnje. Podsetimo, Barselona bi praktično morala da isplati Suarezu 14.000.000 evra iz poslednje godine ugovora za prevremeni raskid saradnje, jer se ne vidi naznaka kompromisnog rešenja, odnosno dogovora po kojem bi Urugvajac pristao na manju otpremninu. Osim toga, Juventus će morati da povuče veze u političkom vrhu kako bi se Suarezu po hitnom postupku odobrili italijanski papiri, jer u normalnim uslovima ta procedura traje jako dugo i poduže su liste čekanja.

Na kraju ostaje da se vidi kako će Juventus i Suarez rešiti pitanje bonusa za potpis. Urugvajac je dosad tražio 25.000.000 evra, što Juventus ne može da plati u ovom trenutku. Stara dama nudi Suarezu platu od 10.000.000 evra neto, ali bi na konto nižeg bonusa za potpis i zbog manjih isplata za porez ona mogla da ide i na 15.000.000 evra.



tagovi

Luis SuarezLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara