Iliev ispred Dijabatea (© Star sport)
Iliev ispred Dijabatea (© Star sport)

Oglasio se Iliev: Želim da radim van Srbije, svašta može da se desi! Vlahović će uz Kostića i Di Mariju dati 30 golova

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.08.22. | 14:13

Doskorašnji sportski direktor Partizana uveren u uspešnu sezonu srpskog napadača i Juventusa

Vratio se Savo Milošević na mesto trenera, deo navijača smatra da je odlaskom Ilije Stolice otvoren put i za još jedan angažman Ivice Ilijeva na funkciji sportskog direktora, međutim, bivši golgeter umesto ka Topčiderskom brdu gleda ka – inostranstvu.

Partizan je napustio usled nesuglasica sa Miloradom Vučelićem (predsednik se usprotivio ideji da se smeni Ilija Stolica da bi samo desetak dana kasnije povukao potez koji mu je sugerisan) i, bar na osnovu njegovih reči, ne planira da se vrati, kao što je bio slučaj 2019.

Izabrane vesti

Štaviše, Iliev smatra da je vreme za iskorak u funkcionerskoj karijeri.

Podneo sam ostavku pre nekoliko dana na funkciju sportskog direktora Partizana. To je bio moj izbor, posle sedam godina želim da se okušam u novoj avanturi van Srbije“, rekao je nekada vešti dribler u intervjuu za navijački portal TotoJuve, što asocira da mu je privlačna Italija, gde je igrao za Mesinu. „Nikad se ne zna, igrao sam tamo tri godine, svašta može da se desi“.

Novinari pomenutog sajta kontaktirali su Ilijeva uoči početka nove sezone Serije A, u svetlu činjenice da je adut Stare dame, Dušan Vlahović, prve seniorske korake u Partizanu počeo baš za vreme njegovog mandata.

Ovo će biti Dušanova sezona. U prošloj je nailazio na poteškoće, ali je to prirodno u dresu vrhunskog kluba. Uprkos svemu, učinak za Juventus je bio pozitivan. Pokazao je i u Torinu da je igrač ogromnog kvaliteta, što je nadoveštavao od malena, kao veoma talentovan“.

Italijani podsećaju da je Iliev, uz tadašnjeg trenera Ivana Tomića, u timu 2016. prebacio Dušana Vlahovića iz kadeta u seniorski pogon Parnog valjka.

Bilo je samo pitanje vremena kad će demonstrirati talenat. Nikad se nisam pokajao zbog izbora da ga uvedem u prvi tim Partizana. Reč je o jednom od najvećih talenata koje sam video u karijeri. A video sam dosta fudbalera. Vlahović nema čemu da zavidi, primera radi, Halandu, koji je među najjačim napadačim Evrope“.

Ovo „jači“ zahteva pojašnjenje:

„Na istom je nivou, a onda možemo da pričamo o formi i fizičkim aspektima“.

Vlahović i Kostić u reprezentaciji Srbije (© Star sport)Vlahović i Kostić u reprezentaciji Srbije (© Star sport)

Po dolasku u Torinu, Dušan Vlahović je u napadačkom trozupcu igrao kao centralni špic, uz napomenu da Alvaro Morata i Paulo Dibala nisu krila, međutim, ovog leta angažovani su Anhel di Marija i Filip Kostić, centaršutevima s boka trebalo bi da hrane bivšeg člana Fjorentine.

„U stanju je da postigne između 25 i 30 golova po sezoni. Ta dva šampiona će Dušanu omogućiti da se zabavlja. Po mom mišljenju, Juventus neće moći ponovo da neslavno završi trku za naslov i baš će Vlahović biti među protagonostima lova na Skudeto“.

Velika Vlahovićeva prednost mogla bi da bude u činjenici da je u reprezentaciji Srbije već sarađivao sa Kostićem.

Sviđa mi se način igre doskorašnjeg fudbalera Ajntrahta. Nametnuo se u Bundesligi, nimalo jednostavnoj sa stanovištva intenziteta i tehnike. Filip je brz, a njegovi centaršutevi savršeni za napadače. Di Marija i Kostić važe za neke od najboljih asistenata u evropskom fudbalu zbog čega Juve nije mogao da napravi bolji izbor za napadača kakav je Vlahović. Siguran sam da će Argentinac i Srbin svake sezone beležiti po 15 asistencija“.

Ima zagovornika ideje da momak Zemuna mora još malo da ojača psihički, iako mnogi hvale njegovu radnu etiku i porede ga, u tom smislu sa Kristijanom Ronaldom.

To se dešava kad su mlad, a sve što si stariji lakše se nosiš sa pritiskom. Dušan trenutno troši dosta energije na stvari koje ne bi trebalo da radi, mada se svakom treneru dopada što daje celog sebe. Ima samo 22 godine, a protok vremena će ga učiniti konkretnijim u smirenijim“.

Iako stručnjaci daju početnu prednosti silno pojačanom Interu, te šampionskom sastavu Milana, kao i osveženoj Romi, Iliev smatra da Juve ne bi niko smeo da otpiše iz trke za titulu.

Nadam se da će Dušan u dresu Juventusa postići ono što nije sa Partizanom. Na kraju krajeva, boje su nam iste. Vidim ga kako osvaja skudeto, kako je pri ili na vrhu liste strelaca, kako je među najboljima u Ligi šampiona“, dodao je Iliev.


tagovi

Dušan VlahovićJuventusFK PartizanIvica Iliev

Obaveštavaj me

FK Partizan
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara