Karl Hajnc Rumenige (©Reuters)
Karl Hajnc Rumenige (©Reuters)

Oglasio se prvak Evrope: Bajern nije učestvovao u stvaranju Superlige, podržava reformu LŠ

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.04.21. | 18:02

"Uvereni smo da trenutna dinamika u fudbalu garantuje ozbiljnu osnovu", poručio je izvršni direktor kluba iz Minhena Karl Hajnc Rumenige

Trese se fudbalsko tlo širom Evrope zbog odluke nekih od najbogatijih klubova Starog kontinenta da formiraju takmičenje zatvorenog tipa. Ideja Superlige dobila je preko noći ozbiljne temelje, što je izazvalo burne reakcije. Spekulisalo se da bi osnivačima takmičenja mogao da se pridruži i aktuelni osvajač Lige šampiona, ali sudeći po rečima izvršnog direktora Bajerna Karla Hajnca Rumenigea, Bavarci ne planiraju da odustanu od ustaljenog formata.

Reakcije stižu sa svih strana, iz Borusije Dortmund su poručili da nemaju nameru da se priključe Superligi, takvog stava su i Red Bul Lajpcig i Porto, a sada im se pridružio i klub koji je minule takmičarske godine osvojio šest trofeja (uključujući i onaj najsjajniji). Rumenige ističe da Bajern veruje u najavljenu reformu Lige šampiona.

Izabrane vesti

"Fudbalski klub Bajern nije učestvovao u stvaranju Superlige. Uvereni smo da trenutna dinamika u fudbalu garantuje ozbiljnu osnovu. Bajern podržava reformu Lige šampiona, jer verujemo da je to pravi korak za razvoj evropskog fudbala. Izmenjena preliminarna runda će doprineti stvaranju veće tenzije i emocionalnosti u takmičenju".

Izvršni direktor Bajerna smatra i da stvaranje Superlige neće rešiti finansijske probleme evropskih klubova, koji su nastali zbog pandemije virusa korona.

"Ne verujem da će Superliga rešiti finansijske probleme evropskih klubova uzrokovane koronom. Štaviše, svi klubovi u Evropi bi treblo da sarađuju u solidarnosti kako bi se struktura potrošnje, što se konkretno odnosi na plate igrača i provizije koje uzmaju njihovi konsultanti, podesila u skladu sa prihodima, sa ciljem da evropski fudbal bude racionalniji".



tagovi

Bajern MinhenKarl Hajnc RumenigeEvropska SuperligaLiga šampiona

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara