(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Okršaj na 4.000 metara za prve bodove u sezoni

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.03.21. | 23:05

Real Potosi dočekuju Auroru u okviru 2. kola bolivijskog šampionata

Od Ognjene zemlje do Kolumbije i Venecuele nigde se ne igra fudbal na većoj nadmorskoj visini, nego u Boliviji. Na stadion Viktor Agustin Ugarte, koji dele Nasional i Real Potosi, stiže Aurora. Nasionalova i Realova tvrđava sađdađenja visoko u brdima, na oko 3.895 metara nadmorske visine, protivnicima bukvalno oduzima dah.

Stadion Viktor Agustin Ugarte jedno je od najnegostoljubivijih mesta za igranje fudbala ako pitate goste. Razređeni vazduh nešto je na šta su gradski rivali iz Potosa aklimatizovani, ali to nije slučaj i sa timovima koji im gostuju. Procenjuje se da je potrebno oko dve nedelje za period aklimatizacije, toliko ga fudbalski timovi nemaju, pa timovi smešteni visoko u Andima imaju „vetar u leđa“ i pre početka utakmice.

Izabrane vesti

01.00: (1.40) Real Potosi (4.40) Aurora (7.00)

Te prednosti će Real Potosi, tim koji ima grb sličan kraljevskom klubu iz Madrida, u određenoj meri biti lišen protiv Aurore. Grad Kočabamba, Aurorino uporište, smešten je na više od 2.500 metara iznad nivoa mora. Ipak, razlika od 1.400 metara nije nešto što se ne oseti, a kao po pravilu rivali iz Potosa, ali i Olvejz Redi, koji jedini igra na većoj nadmorskoj visini (4.095), većinu bodova sakupe u svom dvorištu.

Početak nove sezone u Boliviji obeležile su nesuglasice između fudbalske federacije ove zemlje i udruženja fudbalera. Lopta se, ipak, zakotrljala, neke utakmice su odložene, a pala je i prva ’osmica’. Utakmica Real potosa protiv Bolivara jedna je od pet odloženih u prvom kolu, pa Ljubičasti još nisu utefterili prve bodove.

Aurora je istrčala na teren u 1. kolu i provela se kao bos po trnju. Rojal Pari je demolirao Auroru u Kočabambi – 8:0. Protiv Rojal Parija su na teren izašli omladinci zbog štrajka prvog tima. Zajednički jezik između fudbalske federacije i udruženja traži se u hodu, a dok se ne pronađe, neće biti retka pojava da se na terenu nađu omladinci. Rezultati, igrači i generalno fudbal u Boliviji će trpeti sve dok se ne regulišu zaostali dugovi. Nova goleada na Aurorinom meču neće biti iznenađenje. Dobro je dok se u Boliviji lopta uopšte kotrlja...

BOLIVIJA 1 – 2. KOLO

Utorak

01.00: (1.40) Real Potosi (4.40) Aurora (7.00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bolivija 1Južna Amerika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara