Uroš Đurđević i Umar Sadik (©YouTube)
Uroš Đurđević i Umar Sadik (©YouTube)

Okršaj Partizanovih bivših napadača u borbi za Primeru

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 15:06

Uroš Đurđević će sa Sportingom da ugosti Umara Sadika i njegovu Almeriju (19) u derbiju 14. kola španske Segunde

Derbi odmah na otvaranju 14. kola španske Segunde. Od 19 časova sastaju se dva pretedenta na plasman u Primeru, trenutni lider Almerija gostuje Sportingu u Hihonu.

Biće taj okršaj posebno interesantan navijačima Partizana, pošto će u direktnom okršaju da se nađu dvojica njihovih ljubimaca. Najbolji strelci obe ekipe su nekadašnji napadači crno-belih. Za Sporting je pet golova dao crnogorski reprezentativac Uroš Đurđević, dok listu strelaca predvodi Almerijin Umar Sadik, koji je protivničke mreže ove sezone zatresao sedam puta.

Izabrane vesti

19.00: (2,60) Sporting Hihon (3,20) Almerija (2,80)

Nigerijac ima i više asistencija, namestio je saigračima četiri pogotka, Đurđević samo jedan. To se uostalom odrazilo i na tabelu, Sporting je sedmi, sa šest bodova manje od svog narednog rivala.

Crveno-beli iz Hihona su trijumfovali na prvih pet mečeva pred svojim navijačima, ali taj sjajan niz im je pre dve nedelje prekinuo Valjadolid. Trijumfovao je sa 2:1. Almerija je u tom istom kolu gostovala Mirandesu i slavila sa 4:1.

Naravno, na Đurđevića će posebno pažnju da obrati štoper Crvene zvezde na pozajmici u Almeriji, Srđan Babić. On se ustalio u postavi španskog drugoligaša i sasvim izvesno će biti starter i u utorak.

Oba tima imaju po dvojicu povređenih igrača. Za domaćina neće igrati Gvilje Rosas i Viktor Kampuzano, dok su gosti bez Bunjuela i Ramazanija.


tagovi

Španija 2Uroš ĐurđevićUmar SadikAlmerijaSporting Hihon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara