Solskjer (© Reuters)
Solskjer (© Reuters)

Ole Gunar Solskjer: Mančester napreduje... Ne interesuje me šta pričaju Nevil i Karager

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.10.21. | 15:26

„Imam svoje vrednosti i verujem u sebe“, siguran je strateg Junajteda

Bubnji u ušima navijača Mančester junajteda, a Ole Gunar Solskjer hladan kao špricer. Ili samo tako izgleda. Šesto mesto u Premijer ligi, jedna pobeda (i to na mišiće, preokretom nad Viljarealom) i poraz od Jang Bojsa u Ligi šampiona nisu učinak u skladu sa ambicijama slavnog kluba, međutm, šef stručnog štaba nije zabrinut.

Štaviše, ističe da pod njegovom palicom Crveni đavoli grabe napred, da ih je doveo tamo gde nisu bili pod komandom prethodnika, Žozea Murinja.

Izabrane vesti

Napredovali smo poslednjih godina. Bili smo šesti posle samo pola godine kad sam preuzeo tim, posle toga smo završili treći, a minulo prvenstvo okončali na drugoj poziciji. Možete da vidite rast, poboljšali smo se i razvili, a to isto želimo i ove sezone“, smireno deluje Solskjer pred duel trećeg kola Lige šampiona sa Atalantom.

U njega Mančester ulazi posle rezultatske katastrofe u Lesteru, pošto je minulog vikenda izrešetana mreža Davida de Hee (2:4).

„To što smo primili četiri gola jeste znak da bismo morali da otvorimo četvore oči i da se poboljšamo na različitim nivoima, da se posvetimo detaljima. Svaki tim prolazi kroz loš period, a naša forma je baš sad očajna. Znamo to i svesni smo da moramo da se popravimo. Jedva čekam da uzvratimo“.

Pitanje je samo da li je Junajted sposoban za takvu izvedbu. I da li je Solskjer dorastao poslu, pošto su kritike na njegov račun sve žešće. Poslednje su izrekli njegov bivši saigrač sa Old Traforda Geri Nevil i veliki sportski rival, Džejmi Karager, s tim što ga je bivši Liverpulov as baš potkačio rečima kako ništa neće osvojiti.

Radije ne bih gledao šta pričaju njih dvojica (Nevil i Karager, op. aut.). Ne utiče na mene. Povremeno bacim pogled na neki od njihovih komentara, ali sad nisam ni znao šta su pričali. Osim toga, u nedelju je derbi sa Liverpulom, tako da Džejmi uvek u ovakvim situacijama voli da... A ja imam svoje vrednosti, svoj način vođenja ekipe i verujem u sebe. Sve dok mi ljudi iz kluba veruju, siguran sam da mišljenje Džejmija Karagera ništa neće promeniti na tom planu“.

Teško da će i na Mančesterovom dok se nešto ne promeni. Jer ovako kako izgleda u poslednje vreme (samo jedna pobeda u minulih pet susreta) ne nagoveštava ništa dobro.

Neprestano sam u kominikaciji sa čelnicima Mančestera, vodimo otvoren i iskren dijalog. Naravno, sve vreme postoji pritisak. I na mene, naravno, ali smo kroz slične situacije već prolazili i izašli jači i kao pojedinci i kao ekipa. Osim toga, doveli smo fudbalere zbog kojih su porasla očekivanja javnosti. Pojačali su se i naši konkurenti, napredovali, tako samo smo u istom čamcu kao i ostali vrhunski klubovi“, smatra Ole Gunar Solskjer.



tagovi

Mančester JunajtedOle Gunar Solskjer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara