CSKA Moskva (©Reuters)
CSKA Moskva (©Reuters)

Olić u Sočiju traži četvrtu pobedu

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.04.21. | 12:35

Spartak pod velikim pritiskom dočekuje Ufu

Od kako je Ivica Olić preuzeo ekipu, moskovski CSKA je upisao tri trijumfa. Slavio je protiv Tambova i Volgograda u ligi, Arsenala iz Tule u Kupu i čini se da stvari idu nabolje za Armejce. Da je uprava napravila dobar izbor kada je vratila Hrvata i ukazala mu veliko poverenje postaće kristalno jasno ako Moskovljani dođu do trijumfa i u Sočiju (15.30).

16.30: (3,35) Soči (3,35) CSKA M. (2,20)

Izabrane vesti

Pao je Tambov na Olićevom debiju (2:1), a istim rezultatom četiri dana kasnije savladan je i Arsenal. Bila su to dva gostovanja za bivšeg hrvatskog reprezentativca na startu trenerske karijere. Po prvi put je na dobro poznatom stadionu u glavnom gradu Rusije predvodio svoje pulene pre šest dana, kada su prilično rutinski stiglo do trijumfa od 2:0 protiv Rotora. Potpuno su dominirali Armejci u susretu 25. kola, pravo je čudo kako nisu i ubedljivije slavili. Trenutno su četvrti na tabeli sa 46 bodova, imaju jedan manje od Spartaka, tri od drugoplasirane Lokomotive, ali uz meč manje od ekipe Marka Nikolića.

Protivnik Moskovljana je posle sjajnog prvog dela sezone pao u nastavku, trenutno je u seriji od tri poraza, ima samo jedan trijumf na poslednjih šest mečeva u svim takmičenjima. Posle remija sa Rostovom bez golova, fudbaleri Sočija su doživeli poraz od Lokomotive (1:3), potom su deklasirali Tambov (5:0), ali su usledili neuspesi protiv Rubina (0:1), još jednom Lokomotive (ovoga puta u kupu, 1:3) i pre nedelju dana u susretu sa Zenitom (1:2). Ipak, dokazali su da su sposobni da se nose i sa najjačim timovima u ligi, pa nema sumnje da je pred Olićem i njegovim pulenima težak zadatak.

Da Armejci neće imati lak zadatak govori i duel ovih ekipa iz prvog dela sezone, kada je Soči osvojio bod na stadionu u Moskvi (1:1).

Olić izvesno neće moći da računa na Kučaeva, Magnusona, Zajnutdinova, Fuhsa i Bohinena, dok sa druge strane u postavi Sočija neće biti odavno povređenog Ivelina Popova, ali ni prvog golmana Soslana Džanaeva, koji se ozbiljnije povredio i propustiće ostatak sezone. Vezista Žoasinjo se vratio u tim, a treba dodati da u par prethodnih mečeva kraj aut linije nije bilo trenera Vladimira Fedotova.

Nešto kasnije na teren izlaze i fudbaleri Spartaka, koji će na Otkritije areni dočekati Ufu (18.00). Moskovljani su posle četiri vezana trijumfa u minulom kolu poraženi u gradskom derbiju od Lokomotive, ali bi trijumfom mogli da se vrate na drugo mesto.

Ekipa Domenika Tedeska je drugi deo sezone počela porazom u Kupu, usledio je i neuspeh protiv Rubina, ali su potom fudbaleri Spartaka vezali četiri pobede u Premijer ligi. Najpre su razbili Krasnodar (6:1), potom se revanširali Dinamu za poraz u kupu (2:1), nova ubedljiva pobeda ostvarena je protiv Urala (5:1), da bi početkom aprila oružje pred timom iz glavnog grada položio i Rostov (3:2).

18.00: (1,42) Spartak M. (4,50) Ufa (8,00)

Fudbaleri Ufe sa druge strane beleže jako loše rezultate u prolećnom delu, upisali su samo jedna trijumf u prvenstvu i to baš u minulom kolu. Minule subotu su ubedljivo savladali Ahmat na svom stadionu, posle četiri vezana poraza u svim takmičenjima.

Kada su kadrovski problemi u pitanju, Spartak nema problema sa povredama, ali ima tri igrača van stroja zbog suspenzija (Airton, Džikija i Sobolev). Sa druge strane bivši fudbaler Partizana Nemanja Miletić ima problema sa povredom trbušnog zida, van stroja je i u Urunov, dok suspenziju zbog nagomilanih žutih kartona odrađuje Kamilov.

U minula dva duela ovih ekipa nije bilo pobednika, prethodno je Ufa slavila na svom stadionu, dok je Spartak poslednji trijumf upisao pre nešto manje od dve godine.

RUSIJA 1 – 26. KOLO

Subota

Ahmat – Himki 3:1 (2:0)

/Karin 25, Iljin 44, Malkadze 65 – Idovu 88/

Lokomotiva – Rostov 3:1 (2:1)

/Kamano 4, Žemaledinov 6, Krihovjak 65 pen – Hadžikadunić 33/

Rotor Volgograd – Dinamo Moskva 0:3 (0:0)

/Fomin 57, Ordets 76, Enžije 90+1/

Krasnodar - Zenit 2:2 (1:0)

/Jonov 7, 61 - Azmun 78, Mostovoj 86/

Nedelja

Ural - Rubin (u toku)

13.00: (1,17) Arsenal (7,00) Tula Tambov (18,0)

16.30: (3,35) Soči (3,35) CSKA M. (2,20)

18.00: (1,42) Spartak M. (4,50) Ufa (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SočiCSKA MoskvaSpartak MoskvaIvica OlićRusija 1Premijer liga Rusija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara