Fudbaleri Olimpije slave eliminaciju Flamenga (©AFP)
Fudbaleri Olimpije slave eliminaciju Flamenga (©AFP)

Olimpija napravila jedno čudo, dva bi bila previše

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 23:05

Kopa Libertadores: Paragvajski velilan eliminisao Flamengo, a noćas (02.30) protiv takođe tima iz Rija juri dva gola minusa s Marakane (0:2) protiv Fluminensea

Palmeiras, Internasional i Boka Juniors boriće se ove godine za titulu u Kopa Libertadoresu, najjačem takmičenju na tlu Južne Amerike. Ako se ne dogodi čudo u Asunsionu noćas (02.30) u polufinalu će još jedan brazilski tim, Fluminense, koji u trofejnim vitrinama nema trofej Oslobodilaca Amerike.

Pre sedam dana, Fluzao je na krcatoj Marakani dobio Olimpiju sa 2:0, a trostruki kontinentalni prvak imaće šansu pred svojim navijačima da napravi novi podvig, kao u prethodnoj rundi kada je eliminisao prošlogodišnjeg šampiona Flamengo.

Izabrane vesti

Oba tima su odmarala startere proteklog vikenda u domaćim šampionatima. Olimpija je sa rezervama pobedila Lukenju sa 1:0, dok je tim iz Rija uspeo sa drugim timom u Kuritibi da uzme bod (2:2) protiv vicešampiona Južne Amerike, Atletiko Paranaensea.

02.30: (2,75) Olimpija (3,20) Fluminense (2,65)

Zamimlivo da je Olimpija oba puta eliminisala Fluminense u Kopa Libertadoresu. Bolno za Fluzao je bilo izbacivanje iz plej-ofa prošle godine, kada velikan iz Rija nije uspeo da se domogne ni grupne faze najjačeg kontinentalnog takmičenja.

U odnosu na meč pre sedam dana na Marakani, trener domaćeg tima Fransisko Arse moći će da računa i na vezistu Rikarda Ortisa koji se oporavio od povrede. Van stroja su Brajan Montenegro i Gaston Olivera. Fluminense je i u revanšu lišen usluga suspendovanog veterana Marsela. On je dobio crveni karton u prethodnoj rundi protiv Argentinos Juniorsa. Zamena na levom beku verovatno je Diogo Barbosa. Van stroja su Horhe i Gustavo Apis.

Najviše se očekuje od Argentinca Hermana Kana, koji je bio strelac u prvom meču. Prvi gol na Marakani delo je veziste Andrea u finišu prvog poluvremena.

Ako Olimpija pobedi sa dva pogotka razlike nema produžetaka već će odmah da se šutiraju penali. Pobednik ovog brazilsko-paragvajskog obračna igraće u polufinalu sa Internasionalom iz Porto Alegrea koji je u dvomeču bio bolji od Bolivara.

---------------------

Pokaži da si najbolji među najboljima, prati Mundobasket i rešavaj dnevne zadatke

.---------------------

KOPA LIBERTADORES - ČETVRTFINALE, REVANŠI

Utorak

Internasional - Bolivar 2:0 (1:0), prvi meč 1:0

/Valensija 11, 60/

Četvrtak

Palmeiras - Perieira 0:0, prvi meč 4:0

Rasing - Boka Juniors 0:0 /penalima 1:4/, prvi meč 0:0

Petak

02.30: (2,75) Olimpija (3,20) Fluminense (2,65), prvi meč 0:2

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaKopa LibertadoresOlimpija AsunsionFluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara