Fudbaleri Olimpije slave gol Fernanda Kardoza (©AFP)
Fudbaleri Olimpije slave gol Fernanda Kardoza (©AFP)

Olimpija u seriji od pet pobeda, napada 46. krunu

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.10.22. | 23:05

Paragvaj 1, Klausura: Crno-beli favoriti protiv Heneral Kabaljera u 18. kolu

Dramatična borba za titulu u Paragvaju. U ovogodišnjoj Aperturi dominirao je Libertad, lako osvojio krunu, ali u Klausuri za tron u ovoj državi Južne Amerike bore se tri tima iz Asunsiona, iznenađujući lider Nasional koja ima dva boda više od Olimpije, odnosno tri od Sero Portenja.

Dugo je Sero Portenjo bio lider, ali posle samo boda u prethodnih 180 minuta šampionata, uticao je da ga prestignu gradski rivali. Pogotovo je u naletu Olimpija, najveći klub u Paragvaju, 45 puta šampion, tri puta prvak Južne Amerike. Crno-beli su vezali pet pobeda. Olimpija noćas (00.30) dočekuje Heneral Kabaljero, ekipu iz sredini tabele. Iako su gosti u dobroj formi, sakupili su sedam bodova na tri meča, domaćin je favorit, nošen podrškom vatrenih navijača na stadionu Manuel Fereira.

Izabrane vesti

Na kormilu kluba sedi nekadašnji igrač ovog kluba Hulio Sesar Kaseres koji je bio deo tima koji je poslednji put osvojio krunu, pre dve godine. Početkom godine, navijače velikana za srce je ujela legenda kluba Roke Santa Kruz. Nekadašnji napadač Bajerna i Mančester Sitija je odlulčio da pojača gradskog rivala Libertad. Prvi strelac tima je napadač Derlis Gonzalez sa sedam golova, dok je pet delo urugvajskog veterana Alehandra Silve.

00.30: (1,43) Olimpija (4,10) Heneral Kabaljero (7,25)

Pobeda bi Olimpiju bar na 24 sata dovela do čela tabele, pre duela Libertada i Nasionala u ponedeljak (00.30). Crno-beli nisu poraženi ove sezone na svom terenu. Imaju šest trijumfa i dva remija, uz samo četiri primljena pogotka. Heneral Kabaljero ima samo dva trijumfa, uz čak pet poraza na gostujućim terenima.

Ovi timovi su ove godine odigrali tri meča, a Olimpija je dvaput dobila, dok je prvi meč u Aperturi završena bez pobednika – 2:2. Posle toga velikan iz Asunsiona je slavio oba puta u gostima sa 3:2 i 2:0 letos u prvom delu Klausure. Pogotke u poslednjem odmeravanju snaga za trenutno drugoplasirani tim u Paragvaju delo su Fernanda Kardoza i Derlisa Gonzaleza. Kvota u Mozzartu na duplu pobedu Olimpije je 3,05.

U slučaju istog broja bodova u Paragvaju odlučuje gol-razlika.

---------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

---------------

PARAGVAJ 1, KLAUSURA – 18. KOLO

Petak

Guarenja - Sol de Amerika 0:0

Subota

Takuari – 12. Oktobar 5:1 (1:0)

/Agilar 34, 65, 68, Sanabrija 70, Ortega 90+3 – Mendijeta 85/

Amelijano – Resistensija u toku

Nedelja

00.30: (1,43) Olimpija (4,10) Heneral Kabaljero (7,25)

22.00: (3,90) Guarani (3,40) Sero Portenjo (1,90)

Ponedeljak

00.30: (1,80) Libertad (3,40) Nasional Asunsion (4,30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaOlimpija AsunsionParagvaj 1Paragvaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara