Sa meča u Londonu (©Reuters)
Sa meča u Londonu (©Reuters)

Olimpijakos ponovo slavio na Emirejtsu, ali je kratak za prolaz (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.03.21. | 20:47

Granada izbacila Molde

Mogli bi u Olimpijakosu da razmisle da ubuduće evropske utakmice igraju kao domaćini na Emirejtsu.

Ima nešto što prija grčkim crveno-belima na tom londonskom stadionu, pa na njemu igraju odličan fudbal. I pobeđuju. Ovo im je treći uzastopni trijumf nad Tobdžijama u njihovom domu u poslednjih šest godina! Pre godinu dana Atinjani su izbacili Arsenal u Ligi Evrope upravo pobedivši kao gosti na Ostrvu, a i večeras su upisali trijumf protiv istog rivala. Samo nedovoljno ubedljiv da bi prošli dalje.

Izabrane vesti

Arsenal ide u četvrtfinale Lige Evrope, ali za razliku od utakmice u Grčkoj, u kojoj je održao predavanje Olimpijakosu, ovog puta malo čime ima da bude zadovoljan. Atinski crveno-beli su slavili sa 1:0, ali je to bilo premalo posle 1:3 kod kuće pre nedelju dana.

Možda je ta ubedljiva pobeda umrtvila reflekse Tobdžijama, bili su svesni da OLI, koliko god bio kvalitetan, teško može da im da tri gola na Emirejtsu.

Ako je postojala neka neizvesnost, mogle su Tobdžije da je reše već u uvodu utakmice, kada se Pepeu iznenada ukazala stoodstotna šansa, ali on se spetljao i propala je. Do kraja skromnog prvog poluvremena po jednu odličnu priliku propustili su Obamejang i El Arabi, po jednu na obe strane.

Rešili su Grci na startu drugog dela da krenu na sve ili ništa i to im se brzo isplatilo. Fortunis je zapretio odličnim udarcem čim se krenulo s centra, a onda u 51. minutu odigrali su Atinjani sjajnu kontru i preko El Arabija su poveli u Londonu.

---------------------------------------------

Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

---------------------------------------------

Nije Arsenal sebi dozvolio da upadne u paniku, potpuno je usporio utakmicu posle gola, igrao na sigurno, ne želeći da dopusti gostima još neku preteću akciju. Tek u poslednjih 15 minuta krenuli su Englezi u ofanzivu, dve velike šanse propustili su Edegard i Pepe, a onda se Obamejang potpuno obrukao kada je izašao sam ispred golmana, mogao da bira gde će da šutira i promašio ceo gol!

Srpski internacionalac iz Olimpijakosa Lazar Ranđelović ušao je u igru u drugom poluvremenu.

Mesto među osam najboljih timova Lige Evrope izborila je i Granada.

Španci su nastavili sjajan pohod po kontinentu, a večeras su pokorili Skandinaviju. Molde se dobro odmerio sa Granadom, imao je težak zadatak da juri 0:2 iz prvog meča, uspeo je i da zapreti, ali gosti nisu dozvolili da se utakmica pretvori u triler – 2:1.

Molde je poveo sredinom prvog poluvremena i to poklon golom Valjeha, koji je sam zatresao svoju mrežu, ali i pre i posle tog pogotka Španci su bili bolji tim i imali više šansi za pogodak.

Svu brigu s leđa Granadi skinuo je Soldado golom u 72. minutu, kojim je poslao svoj klub u svom prvom izlasku u Evropu do četvrtfinala takmičenja.

Uspeli su Norvežani makar da upišu pobedu za čast, golom Hestada iz penala u 89. minutu.

LIGA EVROPE – OSMINA FINALA (REVANŠI)

Čertvrtak

Arsenal – Olimpijakos 0:1 (0:0), prvi meč 3:1

/El Arabi 51/

Dinamo Z. – Totenhem 2:0 (0:0), prvi meč 0:2

/Oršić 62, 83/

Molde – Granada 2:1 (1:0), prvi meč 0:2

/Valjeho ag 29, Hestad 89p – Soldado 72/

Šahtjor – Roma 1:2 (0:0), prvi meč 0:3

/Moraeš 59 – Majoral 48, 72/

21.00: (3,35) Milan (3,35) Mančester Junajted (2,20) /prvi meč: 1:1/

21.00: (2,35) Rendžers (3,30) Slavija P. (3,05) /prvi meč: 1:1/

21.00: (1,57) Viljareal (3,90) Dinamo K. (6,25) /prvi meč: 2:0/

21.00: (3,35) Jang Bojs (3,45) Ajaks (2,15) /prvi meč: 0:3/

***kvote su podložne promenama

 


tagovi

ArsenalOlimpijakosGranadaMoldeLiga Evrope

Obaveštavaj me

Arsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara