Navijači PAOK-a (©Reuters)
Navijači PAOK-a (©Reuters)

Olimpijakos slavi 47. titulu u grotlu Tumbe

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.05.22. | 11:32

Plej-of Superlige Grčke: Crveno-belima treba bod u Solunu da bi stigli do 47. krune

Odbrojavanje je počelo. Olimpijakos je i ove sezone bio suvereni vladar u Grčkoj. AEK i Panatinaikos su godinama u krizi, dok ni solunski PAOK nije uspeo da ugrozi tim sa stadiona Karaiskakis. Večeras (18.00) bi mogla da padne odluka o šampionu. Crveno-beli gostuju u grotlu stadiona Tumba pred sigurno 30.000 neprijateljski nastrojenih navijača crno-belih.

Oba tima treba da odigraju još pet kola do kraja sezone. Razlika od 13 bodova daje gostima luksuz da i s bodom overe 47. krunu najboljeg tima kod Helena, a treću uzastopnu.

Izabrane vesti

Domaćin je u lošoj formi, osvojio je samo bod u prethodna tri kola. Posle poraza od Panatinaikosa i Arisa, prethodne nedelje su crno-beli odigrali nerešeno – 1:1 protiv AEK-a. PAOK želi da zadrži makar drugo mesto jer ga ugrožava sve bolji Panatanaikos.

18.00: (2,45) PAOK (3,10) Olimpijakos (3,10)

Ni Olimpijakos ne blista u poslednjih mesec dana. Spustio je gas tim portugalskog stručnjaka Pedra Martinsa. Crveno-beli su dobili samo jedan meč u prethodna četiri kola plej-ofa, i to prošle nedelje kada je jedva slomljen otpor Janjine na Karaiskakisu (3:2) u osmom minutu sudijske nadoknade. Gol odluke delo je Portugalca Ronija Lopesa, bivšeg igrača Lila, Monaka i Sevilje.

Martins za današnji meč ne može da računa na povređenog štopera Manolasa i suspendovanog Sisea. U špicu se očekuju El Arabi i Masuras, dok je džoker iskusni Tikinjo Soareš. Rumunski stručnjak na klupi crno-belih Razvan Lučesku ima više kadrovskih problema. Nedostajaće povređeni Biševar, Vijeirinja, Kanturi i Mihailidis, kao i suspendovani Augusto koji će drugi meč da propusti zbog crvenog kartona. Rovit je i Cigaras. Standardan u timu PAOK-a je srpski reprezentativac Andrija Živković.

--------------------------------

Sve utakmice šampionata Grčke možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Olimpijakos će imati veliki motiv da se revanšira PAOK-u za eliminaciju iz polufinala Kupa Grčke krajem prošlog meseca. U Pireju u revanšu je bilo 1:1 posle produžetaka, dok je na Tumbi bilo bez golova, pa su solunski crno-beli izborili meč za trofej u ovom takmičenju. U ovom šampionatu Helena, Olimpijakos je u Pireju slavio protiv PAOK-a sa 2:1, dok je u Solunu bilo bez pobednika – 1:1. Kvota u Mozzartu na tip 0-2 gola je 1,60.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SUPERLIGA GRČKE – ZAOSTALI MEČ 30. KOLA

Sreda

18.00: (2,45) PAOK (3,10) Olimpijakos (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

GrčkaGrčka 1Grčka SuperligaPAOKOlimpijakos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara