Karlos Korberan (©Reuters)
Karlos Korberan (©Reuters)

Olimpijakos završio prelazni rok u velikom stilu, pa otpustio trenera

Vreme čitanja: 1min | ned. 18.09.22. | 22:00

Španac Korberan potrajao mesec i po dana

Počeo je klub iz Pireja sezonu sa velikim ambicijama. A onda je ispao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od Makabi Haife i to je koštalo posla Pedra Martinsa. Na njegovo mesto postavljen je Španac Karlos Korberan, ali je potrajao svega mesec i po dana.

Kako je Olimpijakos i zvanično obelodanio, bivši trener Hadersfilda je posle poraza od Arisa (1:2) dobio otkaz.

Izabrane vesti

"Olimpijakos obaveštava javnost da je prekinuo saradnju sa Karlosom Korberanom", stoji u saopštenju grčkog velikana.

Korberan je nasledio Martinsa 1. avgusta i vodio tim na 11 utakmica. Upisao je samo dve pobede, šest puta remizirao i pretrpeo tri poraza.

Kada se pogleda učinak, odluka Evangelosa Marinakisa i njegovih saradnika ne čudi. Ipak, kome su onda dovedena zvezdana pojačanja u smiraj prelaznog roka? Olimpijakos su pojačali najtrofejniji igrač u istoriji madridskog Reala Marselo, još jedan bivši član Kraljevskog kluba Hames Rodrigez, zatim doskorašnji napadač Olimpik Marselja Sedrik Bakabu i vezista Hofenhajma Dijadije Samaseku.

Skupa su crveno-beli angažovali 10 slobodnih igrača tržišne vrednosti 66.000.000 evra. Uz gore-pomenute stigli i Rodriges, Šime Vrsaljko, In Veom Hvang, Konrad De La Fuente, Panajotis Retsos, Džoš Bouler i Ui Jo Hvang. Povrh toga potrošeno je 16.000.000 evra na transfere Pepa Biela, Abubakara Kamare, Filipa Sinkernagela, Dorona Lajndera i Pipa.


tagovi

OlimpijakosKarlos Korberan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara