Omaž Mitrovoj majstoriji: Samo je Maradonin lob na Marakani bio spektakularniji (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.03.21. | 00:03

U toj galeriji su i ostvarenja Bojana Đorđića i Luke Stojanovića...

Veliko veče za Aleksandra Mitrovića. Član Fulama stigao je Stjepana Bobeka na listi najefikasnijih napadača u istoriji nacionalnog tima, ulaskom u igru iskreirao je trijumf nad Ircima i doneo velika tri boda na konto selekcije Dragana Stojkovića Piksija. I to na kakav način. Onaj potez za vodeći pogodak protiv Republike Irske, spada u red najboljih lob udaraca ikada viđenih na travi stadiona Rajko Mitić.

Da ne idemo toliko daleko, ali slična majstorstva u novijoj istoriji mogu da se prebroje na prste jedne ruke, kada je reč o utakmicama na najvećem srpskom stadionu. A znate koliko velikih klubova i igrača je gazilo travu Zvezdinog zdanja u poslednjih 40 godina.

Izabrane vesti

Kao da je Piksijev naslednik, Aleksandar Mitrović je sa oba oka video da je golman Irske na ničijoj zemlji. Shvatio je da može da ga savlada lob udarcem, i potom sa mnogo osećaja pogodio mrežu. Briljantan potez koji nas je vratio u vreme Dijega Armanda Maradone.

Na sličan način je jedan od najboljih fudbalera svih vremena savladao 196 centimetara visokog Aleksandra Stojanovića. Uradio je to u dresu Barselone, nateravši 70 hiljada ljudi da ustanu i aplaudiraju nenadmašnom majstoru. Samo je Maradonin lob bio spektakularniji od ovog Mitrovićevog, obzirom da je Argentinac nanizao nekoliko igrača Crvene zvezde i pre udarca bacio na zadnjicu pokojnog Đorđa Milovanovića.

Čekalo se dugo na slično ostvarenje. I Marakana ga je dočekala 2004. godine, kada je Bojan Đorđić uradio nešto slično protiv Odenza...


I ne treba zaboraviti udarac Luke Stojanovića iz decembra 2019. godine. Tadašnji vezista Čukaričkog kaznio je istrčalog Milana Borjana i postigao gol sezone.



tagovi

Dijego MaradonaAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara