Serafimović (©MN Press)
Serafimović (©MN Press)

Omladinci protiv Portugalije kao na strelištu: Ništa od puta na EP

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.03.24. | 22:54

Poraz od 4:1 u Aveiru, odnos u šutevima na gol 29:6

Omladinska reprezentacija Srbije neće igrati na Evropskom prvenstvu. Ionako skromne šanse svedene su na minimum posle poraza od Danske u prvom kolu kvalifikacija (1:3), a večeras ih je Portugalija razvejala kao prašinu sa stola.

Domaćin kvalifikacionog turnira je pregazio srpski tim do 19 godina sa 4:1 i boriće se sa Danskom za plasman na prvenstvo Evrope.

Izabrane vesti

Timu selektora Radovana Krivokapića „igrala“ je večeras samo pobeda u Aveiru. Ali, da na to mogu da zaborave potrudio se Vivaldo Semedo, mladi napadač holandskog Volendama, koji je postigao dva od četiri gola Portugalije.

Rafal u mrežu koju je branio Lijeskić počeo je u 22. minutu, a prvi je pogodio upravo Semedo. Do poluvremena je bilo dva razlike, s tim da je strelac drugog pogotka bio Rodrigo Ribeiro, špic engleskog Notingema.

Nisu tu stali mladi „navigatori“, Semedo je ponovo bio precizan u 59. minutu, a konačni mat srpskom tim udario je Manuel Mendonka iz Sportinga dvadeset minuta pre kraja utakmice. Počasni gol za Srbiju postigao je Stanković u trećem minutu nadokande i to kada je naš tim imao igrača manje zbog isključenja Majstorovića u 86. minutu.

Na kraju, po zvaničnoj statistici na sajtu UEFA, odnos u šutevima na gol je bio 29:6 u korist Portugalije!

Srbiji je ostao još treći meč sa Grčkom, koji ni za jednu od ove dve selekcije nema takmičarski značaj.

Selektor Krivokapić se večeras odlučio za sastav: Lijeskić – Simić, Serafimović, Vasiljević (od 46. Aleksić) – Đekić (od 75. Petrović), Mladenović (od 46. Sremčević), Stanković, Vukičević, Bukinac – Šljivić (od 75. Majstorović), Luković (od 67. Mirčetić).

KVALIFIKACIJE ZA EP - OMLADINCI

Subota

Danska - Grčka 2:1 (1:0)

/Lauritsen 24, Šimelhak 80 - Kaloskamis 62/

Portugalija - Srbija 4:1 (2:0)

/Semedo 26, 59, Ribeiro 45, Mendonka 70 - Stanković 93/



tagovi

Radovan Krivokapićomladinska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara