(© Reuters)
(© Reuters)

Opet varniči između Dibu Martinesa i Emerija: Gde si pošao, kao da ćeš ti da daš gol?

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.02.23. | 10:17

Trener Aston Vile ljut na argentinskog golmana

Zakucala je karma na vrata Emilijana Martinesa. Blistao je Argentinac na Mundijalu, posebno u završnici turnira pomogao selekciji Lionela Skalonija da se popne na krov sveta, ali njegovi gafovi mimo utakmica su privukli veliku pažnju i navukli odijum javnosti, koja kao da je jedva čekala neki propust golmana Aston Vile.

U subotnjem okršaju sa Arsenalom, Martines je bio malerozan po svoj tim. Pri rezultatu 2:2, u nadoknadi, kad su Tobdžije tražile pobedu, zadesila ga je nesreća jer je lopta posle projektila Žoržinja sa distance pogodila najpre prečku, pa se od Emilijanovih leđa odbila u mrežu.

Izabrane vesti

To je bila nesreća, ali ono što je posle toga, u nameri da se iskupi, uradio Dibu, za Unaja Emerija je pokazatelj spotske nediscipline. Aston Vila je imala korner, šansu da iz prekida izjednači, Argentinac je otišao u kazneni prostor rivala, posle čega je sevnula kontra i prazan gol na suprotnoj strani pogodio je Gabrijel Martineli.

Sve to je izbacilo iz takta Emerija, koji kaže da je Emilijano na svoju ruku otišao u šaesnaesterac protivnika.

Nikad ne savetujem mog golmana da ode u 98. minutu da postigne gol. Ne znam tačne podatke, ali možda se samo jednom iz 100 slučajeva desi da čuvar mreže savlada kolegu iz takvih situacija. A u 20 sličnih pokušaja, u desetak usledi kontra i onda tim koji je imao korner primi gol, što se i nama desilo. Za mene to nije bila pametna odluka. Uopšte ne želim tako da igramo, niti da se takmičimo. Možemo da izgubimo 2:3, ali 2:4 već izgleda loše“, ljut je španski trener koji je i po okončanju Prvenstva sveta imao zamerke na ponašanje Emilijana Martinesa, čak najavio razgovor sa Dibuom zbog načina kako je proslavio nagradu za najboljeg golmana turnira.

Izgleda da nije vredelo. Emilijano jeste dobro branio otkako se vratio, ali u poslednjih nekoliko utakmica se nije proslavio. Četiri puta su ga matirali fudbaleri Lestera, triput igrači Mančester Sitija, pa opet četiri Arsenalovi.

Razočaran sam i frustriran. Pomalo me sramota što smo pred našim navijačima izgubili 2:4. Naše izdanje je bilo očajno. Primili smo osam golova kod kuće na poslednje dve utakmica, što nije normalno. Ne sme to da nam se ponavlja, bilo gde da igramo. Nismo se držali plana igre, nismo kontrolisali posed, niti smo se dobro postavljali. Lako su nam fudbaleri Arsenala uzmali lopte i kontrolisali meč. Čak smo i u 92. minutu, neposredno pre trećeg gola rivala, mi bili u posedu. Ne može tako da se igra“, skicirao je Unaj Emeri.


tagovi

Aston VilaUnaj EmeriEmilijano Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara