Orlići i selektor Branković su nezreli: Albanci nam za četiri minuta dali dva gola

Vreme čitanja: 3min | sub. 13.11.21. | 16:01

Omladinska reprezentacija Srbije prosula u Elbasanu siguran plasman u narednu rundu kvalifikacija posle remija sa Albanijom – 2:2

Od sigurnog plasmana u narednu, elitnu grupu kvalifikacija za odlazak na omladinskog prvenstva Evrope, do pakla narednog duela sa Francuskom. Taj put prošla je selekcija Dejana Brankovića tokom meča sa Albanijom. Imala je omladinska reprezentacija naše zemlje dva gola viška, sigurnu igru i plasman u narednu rundu kvalifikacija.

 Ali kao u sudaru sa Severnom Makedonijom posle sunca, usledio je pljusak grešaka u nezreloj selekciji Dejana Brankovića. Dovoljno da Albanci iz dva prekida postignu dva gola, uz put promaše i penal, i zaprže nam čorbu u Elbasanu – 2:2. Orlići će u trećem kolu igrati protiv Francuske i nadati se bar bodu, kako ne bi došli u situaciju da osluškuju vesti sa duela Albanije i Severne Makedonije.

Izabrane vesti

Ali velike oscilacije u igri mladog stručnjaka Dejana Brankovića ne obećavaju. Nimalo ne obećavaju. Bez obzira što su golovima Nikole Mituljikića i Marka Lazetića omladinci Srbije demonstrirali određeni kvalitet.

Iznanadio je selektor Srbije Dejan Branković odlukom da meč protiv Albanije, koji je nosio prefiks sudbonosnog, da počne bez klasičnog napadača. Ostavio je na klupi Baždara i Lazetića, uzdavši se u briznu braće Mituljikić, odnosno prodornost člana minhenskog Bajerna Nemanje Motika. Videlo se posle prvog sudijskog žvižudka da u nogama naših nada ima više talenta i kvaliteta, ali kroz silne probleme prošli su Orlići tokom prvog poluvremena.

Zgusnuta odbrana Albanije nije dozvolila omladinskim reprezentativcima Srbije da se razmahnu. Nije bilo ni klasičnog špica da otvori prostor ili u skok igri donese prevagu na stranu Orlića. Albanci su čak posle uvodnih 15 minuta imali više loptu u nogama. Ne i izgrađene šanse da ugroze golamana naše selekcije Jovana Lukića. Sa druge strane ozbiljno je zapretio Nikola Stanković, imao je dva prodora Nemanja Motika i to je praktično bilo sve na lepom stadionu u Elbasanu.

Nije bilo potrebne energije u našem timu, teško smo ulazili u šanse, ali smo uspeli da uhvatimo Albance na krivoj nozi. Bila je to sjajna kontra i prilika da demonstriramo brzinu. Krilni fudbaler Čukaričkog Ajdar je poslao loptu ka Motiki, zatim je član minhenskog Bajerna poslao idealan centaršut. Sve je to pratio Nikola Mituljikić i spretnom reakcijom doveo Srbiju u vođstvo.

Sve je išlo na našu vodenicu. Meč je praktično bio zatvoren posle pogotka Marka Lazetića. Ali onda su Albanci krenuli na sve ili ništa, promašili penal (odbranio Lukić), ali su nastavili da rizikuju. I nisu bili toliko dobri, koliko je selekcija Srbije posle dva kornera delovala smušeno, inertno i nezainsateresovano. Sami kao duhovi Negruti i Špendi su i poništili kompletan trud.

 

SRBIJA – ALBANIJA 2:2 (1:0)

/ Negruti 84, Špendi 88 - N.Mituljikić 42, Lazetić 77/

Stadion u Elbasanu

Gledalaca: 200

Sudija: Pavel Orel (Češka)

SRBIJA (4-3-3): Lukić, Despotovski – Petković, Subotić, Krsmanović – Stanković, Miletić, Motika – Ajdar, J.Mituljikić, N.Mituljikić.

ALBANIJA (4-3-2-1): Simonl – Bjitkal, Preka, Zali, Hisaj – Nerguti, Mata, Bibo – Pješka, Zenelaj – Toci.

GRUPA 7

Francuska - Makedonija 2:0 (2:0)

Srbija - Albanija 2:2 (1:0)



tagovi

omladinska reprezentacija SrbijeNikola MituljikićMarko LazetićNemanja Motika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara