Ilija Stolica (©MN Press)
Ilija Stolica (©MN Press)

Orlići ispravljaju greške protiv Bugarske

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.09.20. | 14:04

Mlada reprezentacija Srbije dočekuje vršnjake iz komšiluka u Gornjem Milanovcu

Sa saznanjem da su šanse za plasman na Evropski šampionat svedene na minimum fudbalska reprezentacija Srbije do 21 godine dočekuje okršaj sa Bugarskom u Gornjem Milanovcu (20.00, TV Arena sport 1).

Da su Orlići bolje odigrali prvo poluvreme protiv Letonije u Jelgavi pre nekoliko dana, drugačija bi se pesma pevala i plasman na kontinentalnu smotru bio bi realniji cilj. Naš tim je međutim pustio protivnika da na pauzu ode sa dva gola prednosti, a preporođeno izdanje u drugih 45 minuta bilo je dovoljno samo za izjednačenje i drugi remi sa Letoncima u aktuelnom kvalifikacionom ciklusu.

Izabrane vesti

Erhan Mašović i Luka Adžić su pogocima omogućili Srbiji da ne doživi sramotu, ali ne i da preokrene rezultat. Nakon najlošije selekcije Grupe 5, naredni protivnik biće Bugarska koja kao i Srbija na kontu ima osam bodova. Bugari su očekivano poraženi od lidera grupe Rusije sa 2:0, ali su im šanse za plasman na prvenstvo Starog kontinenta nešto bolje u odnosu na predstojećeg rivala budući da imaju utakmicu manje. Srbija je iz prvog okršaja u grupi sa Bugarima izašla kao pobednik pošto je na gostujućem terenu jedini strelac bio Filip Stuparević.

Kvote govore da će Orlići na stadionu kraj Despotovice biti izraziti favoriti, ali tako je bilo i protiv Letonije, pa je ekipa Ilije Stolice došla samo do trećine plena. Odbrani Srbije najveća opasnost pretiće od Tonislava Jordanova, momka koji je u dosadašnjem toku kvalifikacija postigao četiri gola, dok će Orlići timskom igrom pokušati da zasluže pobedu. Ilija Stolica na raspolaganju nema nijednog fudbalera koji može da se pohvali sa više od dva gola, jer sa mladom reprezentacijom nije najopasniji golgeter Dejan Joveljić koji je tri puta bio strelac. Drugo poluvreme protiv Letonije nagoveštava da Srbija kada hoće, može da igra kvalitetan fudbal. Samim tim i da ima snage da prekine mini-seriju bez pobede.

Za takav scenario potrebno je da tim bude na visini zadatka tokom svih 90 minuta, a ne da se probudi tek kada dođe u deficitarnu situaciju. Srbija nakon sedam kola prima u proseku gol po meču, Bugarska je druga najbolja odbrana grupe pošto joj se sa tri primljena gola mreža zatrese po jednom na svakoj drugoj utakmici. Ali izabranici trenera Aleksandra Dimitrova kubure sa realizacijom. Na Iliji Stolici i njegovim fudbalerima je da osmisle recept za stamenu defanzivu rivala.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO M21 - 8. KOLO

GRUPA 5

Utorak

16.00: (1,33) Letonija M21 (4,50) Estonija M21 (9,50)

18.00: (3,20) Poljska M21 (3,10) Rusija M21 (2,25)

20.00: (1,75) Srbija M21 (3,50) Bugarska M21 (4,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

mlada reprezentacija Srbijeorlićikvalifikacije za ep u21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara