(Reuters)
(Reuters)

Orlići izvukli pobedu u Irskoj, Lazetićeva glupost umalo da ih skupo košta (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 16.10.23. | 22:33

Lučić i Pantović svetle tačke, Petrović sa klupe spasao preokret

Kada se mlada reprezentacije Srbije vrati sa ostrvske turneje, selektor Dušan Đorđević i ljudi zaduženi za mlađe selekcije u FSS će morati da sednu za sto, analiziraju igru i ponašanje fudbalera, ozbiljno se zamisle i povuku neke konkretne poteze. A ne bilo loše i da se obrate javnosti…

Nakon debakla protiv Engleske i devet primljenih golova, Orlići su u drugom kvalifikacionom meču uspeli da se resetuju od notingemske katastrofe i da savladaju Severnu Irsku 2:1 u još jednom ludom meču koji je mogao i drugačije da se završi. Mentalna nestabilnost koju pokazuju mladi srpski fudbaleri možda priliči njihovim godinama, ali ne priliči dresu reprezentacije.

Izabrane vesti

Selektor Đorđević je nakon fijaska protiv Engleske promenio formaciju i trojicu startera iz Čukaričkog. Na klupi su ostali Rogan, Subotić i Stanković, a u prvu postavu u sistemu 3-4-3 ušli Drezgić, Leković i Pantović. U napadu je opet počeo Lazetić koji je poslednji gol u seniorskoj konkurenciji dao pre dve godine. Večeras najbolji Pantović i Lučić su dejstvovali iza njega, a iza njih po bokovima opet slabi Ergelaš i Mitrović. Inostrana pojačanja Stevanović i Vasić su dobili ključeve veznog reda, a štopersku trojku su činili pomenuti Drezgić, Leković i Partizanov Mihajlo Ilić.

A počelo je sjajno…

Vladimir Lučić je sve sam uradio u 15. minutu i postigao vodeći gol. Pročitao je Stjuarta, ukrao mu loptu, krenuo u solo prodor po desnom krilu i završio ga udarcem levom nogom u bliži ugao. Nije moglo bolje da počne… Lučić je jedan od retkih iz generacije koji je u ova dva meča nagovestio reprezentativni potencijal.

Rezultatski deficit nije demoralisao borbenog domaćina. Severna Irska ima taj prepoznatljiv ostrvski mentalitet. Nisu baš na tehnički zavidnom nivou, ali trkom i borbenim duhom nadoknađuju deficit u kvalitetu.

Nakon 25 minuta igre su imali prvu veliku šansu. Posle solo prodora, Čarli Alen je odlično šutirao ali je golman Veljko Ilić zakačio loptu taman toliko da prođe nekoliko milimetara pored stative, ali i da Deveni zakasni da je gurne u mrežu. I bilo je to sve vredno pomena iz prvog poluvremena.

Tek što je počeo drugi deo igre, Srbija je opet imala momenat pomračenja i častila domaćina izjednačenjem. Konkretno, Marko Lazetić.

Posle kornera za Irce koji je golman Ilić lako uhvatio, Lazetić je ispred sudije laktom udario Fogartija i skrivio glup penal. Mekgakin nije propustio poklon da sa kreča metara poravna rezultat. Nervozni su bili Lazetić, Ereglaš, Lučić, pa je selektor uskoro morao prvu dvojicu da zameni kako ne bi zaradili crvene kartone. Ušli su treći strelac Mozzart Bet Superlige Miloš Luković i David Petrović koji je spasao Srbiju novog nokdauna.

Defanzivac Radničkog je sa gol linije izbacio loptu pošto su prethodno Drezgić i Leković kiksom omogućili Mekirnanu da izađe sam na Ilića. Srpski golman je usporio njegov šut a Petrović ga potpuno neutralisao.

Najbolji pojedinac Srbije Miloš Pantović je ubrzo dobro proigrao Mitrovića ali je njegov mlak šut lako odbranio domaći golman. Srbija je postala ofanzivnija i počela više da pritiska. Nagrada je stigla u 82. minutu za onog koji ju je najviše zaslužio. Miloš Pantović je nedavno golom sa klupe spasao TSC poraza od Olimpijakosa, a večeras je doneo pobedu Srbiji pošto se odlično snašao pored zbunjenih domaćih deganzivaca. Imao je do kraja i Lučić šansu da reši meč ali mu je irski golman odbranio u situaciji ‘jedan na jedan’.

Mlada reprezentacija se sa Ostrva vraća sa rezultatski očekivana tri boda ali i punom torbom kontroverzi i materijala za duboku analizu i rezove.

SEVERNA IRSKA – SRBIJA 1:2 (0:1)

/Mekgakin 51 – Lučić 15, Pantović 82/

Stadion: Murnivju Park u Lurganu. Gledalaca: 443. Sudija: Kristofer Hagenes (Norveška). Žuti kartoni: Forbs, Alen, Keli (Severna Irska), Vasić, Lazetić, Ergelaš, Lučić, Ilić (Srbija)

Severna Irska (4-4-2): Mekmulan – Džonston, Fogarti, Forbs, Stjuart – Alen (od 87. Mekausland), Devlin (od 74. Keli), Mekdonel, Deveni (od 81. Lindzi) – Mekirnan, Mekgakin (od 74. Meki)

Srbija (3-4-3): V. Ilić – M. Ilić, Drezgić, Leković – Mitrović, Vasić, Stevanović, Ergelaš (od 52. Petrović) – Lučić (od 90. Subotić), Pantović, Lazetić (od 57. Luković)




tagovi

mlada reprezentacija SrbijeDušan ĐorđevićMarko LazetićVladimir LučićMiloš Pantović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara