Mihajlo Cvetković (©MN Press)
Mihajlo Cvetković (©MN Press)

Orlići protiv Češke u borbi za prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.05.24. | 14:53

Glavni cilj kadetske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu je ispunjen, slede pripreme za nokaut fazu

Kadetska reprezentacija Srbije je ostvarila fenomenalan uspeh plasmanom u četvrtfinale kontinentalnog šampionata za igače uzrasta do 17 godina. Posle pobede nad Ukrajinom i domaćinom Kiprom, izabranici Jovan Damjanovića su se pokazali u odličnom svetlu i iskazali kvalitet koji poseduju i sasvim zasluženo prošli u drugi krug, što je bio i primarni cilj na dolasku na takmičenje.

Danas u 19.30 u Larnaki na stadionu Amohostos Orlići igraju poslednje kolo grupne faze protiv vršnjaka iz Češke. Naši protivnici su takođe dobili obe utakmice na startu šampionata, pa su i oni kao Orlići obezbedili plasman među osam najboljih u Evropi.

Izabrane vesti

Ovo će biti meć koji će samo odlučiti koja selekcija će u nokaut fazu proći sa prvog, a koja sa drugog mesta u grupi.

Selektor kadetske reprezentacije je zadovljan ispunjenjem prvičnog cilja.

„Ne opterećujemo se time koje ćemo biti mesto u grupi, najvažnije je da smo obezbedili plasman u četvrtfinale. Poznajemo sve ekipe koje će nam biti potencijalni protivnici. Sve su to dobre selekcije, bez velikih razlika. Nadam se i verujem da će doći protivnik protiv koga ćemo dobro odigrati i proći dalje. Naš osnovni cilj je da odigramo dobru utakmicu, da nastavimo da igramo našu igru, da budemo dobro organizovani, proaktivni“, rekao je Jovan Damjanović.

Što se tiče očekivanja u vezi sastava za današnji meč, Damjanović će na teren mahom odmoriti klučne i igraće sa velikom minutažom u prva dva kola, ali će takođe dati priliku nekim mladim momcima da zaigraju.

„Iskoristićemo tu utakmicu kao pripremu za narednu fazu takmičenja. Pokušaćemo da pružimo šansu još nekim igračima, kao i da odmorimo ove koji su imali veću minutažu“

Igrači su veoma zadovoljni i dosadašnjim rezultatima, ali prvotimac Vasilije Kostov je za sajt Fudbalskog saveza Srbije istakao da je najbitnije da Orlići nastave sa svojom igrom.

Ovaj osećaj je neverovatan. Pokazali smo da smo bolja ekipa i protiv Ukrajine i protiv Kipra, plasirali smo se u četvrtfinale i to je to. Idemo dalje. Imamo utakmicu za prvo mesto, žargonski rečeno sve je u našim rukama. Igraćemo našu igru, želimo da izgledamo sve bolje na terenu. Nadam se da ćemo biti prvi, zašto da ne?", ocenio je Damjanović.

Nema sumnje da će kadeti Srbije da daju sve od sebe i probaju da zabeležu još jednu pobedu. U zavisnosti od raspleta u Grupi B gde se danas takođe igra poslednje kolo, mogući protivnici u četvrtfinalu za izabranike Jovana Damjanovića bi mogli da budu Danska, Austrija ili Hrvatska.

Utakmica će se igrati u Larnaki na stadionu Amohostos sa početkom u 19.30, a prenos možete pratiti TV Sport Klub 3.

EURO U17 - 3. KOLO

Grupa A

Nedelja

19.30: Ukrajina - Kipar

19.30: Češka - Srbija



tagovi

kadetska reprezentacija SrbijeJovan Damjanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara