Fudbaleri Universitad Čilea (©AFP)
Fudbaleri Universitad Čilea (©AFP)

Osamnaestostruki šampion Čilea pred ispadanjem u Segundu!

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.11.21. | 23:10

Universidad Čile nije pobedio na 10 uzastopnmih mečeva i sada se nalazi na 15. poziciji. Života vredne bodove tražiće u noći između ponedeljka i utorka, od 23.55 časova po srednjeevropskom vremenu, protiv O‘Higinsa

Postoji li uvrnutiji fudbalski šampionat od čileanskog? Prošle godine je najtrofejniji klub te zemlje, Kolo Kolo, izborio opstanak tek kroz plej-aut, a ove je u identičnoj krizi njegov najveći rival Universidad Čile. Ovaj 18-struki šampion se trenutno nalazi u zoni ispadanja, na 15. poziciji, tri kola pre kraja prvenstva. Spasonosne bodove tražiće protiv direktnog rivala O‘Higinsa, u noći između ponedeljka i utorka, od 23.55 časova po srednjeevropskom vremenu.

Da će da bude lako – neće. U stravičnoj je krizi drugi najtrofejniji klub Čilea. Bez pobede je na 10 uzastopnih utakmica, a u tom periodu je osvojio samo jedan bod, protiv Antofagaste (2:2). Da stvari budu još gore, od tog duela 3. oktobra, na narednih sedam mečeva Universitad je postigao samo jedan gol! Čak pet puta je gubio sa po 1:0, a po jednom sa 2:1 (od Kuriko Unida) i 3:0. Na sve te muke nadovezao se još i poraz od ljutog rivala Universidad Katolike, prošlog utorka.

Izabrane vesti

23.55: (2,25) Universidad Čile (3,00) O‘Higins (3,30)

O‘Higins je dugo bio u zoni ispadanja, ali je podigao formu sada kada je to najvažnije. Pobedio je na dva od poslednja četiri meča, u tom periodu je doživeo samo jedan poraz, od Universidad Katolike i tako je prestigao svog noćašnjeg rivala. Ima dva boda više od njega, a jedan više od Melipilje, La Serene i Kuriko Unida, kojiih razdvajaju.

U prvom krugu, 7. avgusta, Universidad Čile je savladao O‘Higins sa 3:1. Međutim, to je bilo mnogo pre rezultatske krize, tada nije delovalo da će Plavi da imaju ovakvu krizu.

Iako su poslednju titulu osvojili još 2017. godine, ništa nije naslućivalo da će Universidad da strepi za opstanak u Primeri. Prošlu sezonu je okončao na trećoj poziciji, igrao je kvalifikacije za Kopa Libertadores, gde je zaustavljen na drugoj od tri prepreke. Nepremostiv je bio argentinski San Lorenco.

Na noćašnjem meču Universidad neće imati podršku navijača, tribine su zaključane. To je veliki hendikep za domaćina. Drugi je taj što su povređeni Franko Lobos i Jonatan Andija, a mladi defanzivac Marselo Morales suspendovan zbog isključenja u prošlom kolu.

Universidadu izlaz iz krize nije donela ni promena trenera. Posle Rafaela Dudamela i Estebaa Valensije pre 15 dana je ekipu preuzeo Kristijan Romero, a 57-godišnji strateg koji je samostalno vodio samo još Osorno i dalje čeka na prve bodove.

ČILE 1 – 32. KOLO

Subota

Njublense – Union Espanjola 6:1 (3:0)

/Moja 19, 21, Vargas 37, Kerezo 64, Guera 70, Provoste 75 – Rabeljo 46/

La Serena – Universidad Katolika 0:2 (0:1)

/Montes 25, Parot 70/

Nedelja

Everton – Union Kalera 1:2 (1:1)

/Kanozales 20 – Saez 11, 77/

Audaks Italijano – Antofagasta 0:0

Palestino – Kobresal 2:1 (0:0)

/Sančez 88, Karasko 90+1pen – Vargas 51/

Kuriko Unido – Kolo Kolo 0:0

Ponedeljak

Uačipato – Santijago Vonderers U TOKU

23.55: (2,25) Universidad Čile (3,00) O‘Higins (3,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Čile 1Universidad de Čile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara