Darko Nejašmić i Nenad Bjelica (©NK Osijek)
Darko Nejašmić i Nenad Bjelica (©NK Osijek)

Osijek aktivirao klauzulu i iskeširao 1.000.000 evra Hajduku za vezistu

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.05.22. | 15:59

Darko Nejašmić potpisao ugovor sa klubom iz Slavonije

Za milionske odštete i “krađu” igrača ljutim rivalima u Hrvatskoj godinama je bio zadužen samo zagrebački Dinamo. Gotovo sve što je vredno iz manjih klubova Modri su kupovali, nisu žalili novac, jer su znali da će im se većina investicija isplatiti. A, kada su bili u prilici da konkurenciji pokupe igrača – to su i činili. Kako bi skinuli apsolutnog vladara i krunu premestili iz Zagreba, model je počeo da prepisuje i tercet pratioca, a Osijek dva dana uoči derbija sa Dinamom, koji bi umnogome mogao da odluči šampionsku trku, od splitskog Hajduka otkupio Darka Nejašmića.

Defanzivni vezista minulog leta stigao je u Gradski vrt, pustio ga je Hajduk na pozajmicu i na Poljud se neće vraćati. Osijek je aktivirao otkupnu klauzulu i prema pisanju Germanijaka na Poljud poslao 1.000.000 evra za Nejašmićevu slobodu. Rođeni Splićanin je potpisao ugovor sa Slavoncima do 2025. godine i plavo-beli su završili veliki posao uoči nedeljnog derbija na Maksimiru.

Izabrane vesti

U aktuelnoj sezoni Nejašmić je upisao 31 nastup za Osijek na tri fronta, postigao je tri i namestio jedan gol, a od povratka na teren posle oporavka od povrede, ponovo je nezamenljiv u startnoj postavi. U Osijeku nijednog trenutka nisu imali dilemu hoće li otkupiti defanzivnog vezistu, samo je bilo pitanje trenutka.

"Svima je još zimus bilo jasno da moramo da moramo aktivirati opciju otkupa Darkovog ugovora. On je svojim igrama i ponašanjem na terenu i izvan njega pokazao svima da u budućnosti može biti važan igrač za Osijek. Mislim da je ovo odličan potez za klub i za Darka, radujem se što smo uspeli da realizujemo ovaj transfer, kao i sezonama koje su ispred nas", poručio je Nenad Bjelica posle produžetka saradnje sa Darkom Nejašmićem.

Zadovoljstvo zbog potpisa nije krio ni defanzivni vezista.

"Drago mi je što me klub otkupio, zahvaljujem se na prilici koja mi je pružena i nadam se da ću u budućnosti igrati još i bolje kako bismo svi bili zadovoljni", zaključio je Nejašmić.



tagovi

OsijekHajduk SplitDarko NejašmićHNLEX-YU ligeex-Yu fudbalLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara