Vestfalen (©Reuters)
Vestfalen (©Reuters)

Osijek će zaraditi kao nikada do sada: Dortmund se raspituje za bisera, Bjelica traži 10.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.06.22. | 13:08

Milioneri prvi zabacili udicu...

Na senzacionalne transfere Dinamo je sve navikao, niko na Balkanu ne sna tako dobro da upakuje igrača i natera evropske platiše da razbiju evropsku kasu. Tu je majstor, a vremenom su njegov primer počeli da slede i najveći konkurenti za tron u Hrvatskoj. Višemilionski izlazni transferi u Hrvatskoj nisu novost, nižu se u svakom prelaznom roku, a zvezda letnjeg bi mogao da bude Dion Drean Beljo.

Mladi napadač Osijeka eksplodirao je na pozajmici u Istri, bio je prvi strelac Kupa Hrvatske, a za čitavu sezonu postigao je 19 golova. A, tek je ozašao iz tinejdžerskog doba… Dovoljno da zapadne za oko evropskim klubovima poznatim po brušenju dijamanata sa ovih prostora. Iz Hrvatske stiže vest da se Dion Drena Beljo našao u beležnici Borusije Dortmund.

Izabrane vesti

Pomno su u Nemačkoj pratili razvoj momka rođenog u Zagrebu, svidelo im se ono što su videli, ali imaju još opcija. Beljo nije kapitalac koji bi odmah bio u stanju da nosi napad Dortmunda i da bude savršena zamena za Karima Adejemija ili, pak, prvi napadač. Takva uloga namenjena je Saši Kalajdžiću, koji je označen kao primarna opcija, Sebastijenu Aleu, Musi Dembeleu ili Đanluki Skamaki. U zavisnosti koga Milioneri upecaju. Dion Drena Beljo bi bio dugoročan projekat i ostao bi na pozajmici u Osijeku nakon otkupa, a to bi sasvim sigurno godilo i Slavoncima.

Pre starta nedavno završene sezone u kojoj se Osijek do pred sam kraj borio sa Hajdukom i prvakom Dinamom za titulu, Nenad Bjelica procenio je da mu Beljo nije neophodan, jer nije želeo da proda Ramona Miereza – argentinskog napadača plavo-beli platili 2.500.000 evra Alavesu, što je najviše što su ikada izdvojili za pojačanje – a imao je i Mihreta Topčagića. Prosleđen je Dion Drena Beljo u Istru, gde je kao pozajmljen igrač dominirao, a u Osijeku su se pokajali.

Napadači na koje su računali nisu im ništa ponudili, dok je momak koji je ponikao u Cibaliji nemilosrdno tresao mreže. Koliko su Argentinac i Topčagić bili u lošoj formi govori i to da je vezista Mihael Žaper sa pet golova bio prvi strelac tima. Iduće godine neće napraviti istu grešku, ako Belja novi klub – možda baš Borusija Dortmund – odluči da ostavi na pozajmici.

Nenad Bjelica je ranije bio izričit – Dion Drena Beljo ne može da napusti Gradski vrt dok neko ne plati 10.000.000 evra. Ta suma bi ga načinila daleko najvećim izlaznim transferom, trenutni rekord u vlasništvu je Mirka Marića, koji je za 4.500.000 evra prešao u Moncu. Neće se Osijek lako odreći Belja, zatezaće, jer napadač iz Zagreba pokazao je da ima golgeterski njuh, a izvrsno se snalazi i sa loptom u nogama, što je posledica igranja zadnjeg veznog u mlađim kategorijama. A, sve to se debelo plaća.



tagovi

Borusija DortmundOsijekDion Drena BeljoLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara