Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Ostaje li Nadal ponovo bez šanse da osvoji Završni masters?

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.11.22. | 13:01

Španac u nezavidnoj situaciji pred odlučujući duel sa Ože-Alijasimom

Posle dva dana akcije na Završnom mastersu, svaki od osam igrača odigrao je po jedan meč u Torinu. Dok bi oni koji su pobedili na otvaranju mogli da izbore mesto u polufinalu već u utorak, drugi pokušavaju da zadrže nade u prolaz izbegavanjem još jednog neuspeha. Rafael Nadal i Feliks Ože-Alijasim spadaju u drugu kategoriju, dok će Kasper Rud i Tejlor Fric želeti da ostanu savršeni u večernjem sukobu.

Nadal i Ože-Alijasim su u poslednja dva meseca krenuli veoma različitim putevima do Torina. Dok je Španac odigrao samo jedan meč u singlu posle US opena — poraz na Mastersu u Parizu od Tomija Pola - Ože-Alijasim je sklopio najduži niz u karijeri u vidu 16 pobeda, i osvajao titule u Firenci, Antverpenu i Bazelu pre nego što je stigao do polufinala Pariza.

Izabrane vesti

Međutim, Kanađanin je sada poražen na dva meča zaredom, pošto mu je posle Runea u Bersiju meru uzeo Kasper Rud u debiju 22-godišnjaka na Završnom mastersu. Ipak, jedinstveni format finala sezone znači da još ima vremena da se popravi.

"Priteran sam uza zid. Bilo bi bolje da sam počeo pobedom ovde... Moram da se oporavim i da igram bolje, malo bolje. Nisam daleko od toga da igram dobro, ali postoji nekoliko stvari koje mogu da uradim bolje", rekao je Ože-Alijasim posle poraza od Ruda sa 7:6(4), 6:4.

14.05: (1,65) Ože-Alijasim - Nadal (2,11)

Peti nosilac će morati da ostvari prvu pobedu u tri pokušaja protiv Nadala da bi imao realne šanse da se plasira u polufinale Torina.

Nadal se mučio da nađe najbolju formu u porazu od Frica rezultatom 7:6(3), 6:1 u nedelju i sada je nanizao tri vezana neuspeha, sve od američkih protivnika. Nadal očekuje agresivan pristup od Ože-Alijasima.

"Ako servirate onako kako je Fric servirao, onda je protivnik sve vreme pod pritiskom. Kada neko servira na taj način, stiže na svaki udarac posle riterna rivala", ocenio je Nadal.

Ože-Alijasim je umalo stigao do pobede kada se ranije ove sezone sastao sa Rafom na Rolan Garosu, ali je Španac imao dovoljno snage da se izmigolji i trijumfuje u pet setova. Ostaje da se vidi da li će promena podloge pomoći Kanađaninu da izmeni ishod u Torinu ili će se Nadal vratiti na pravi put u pokušaju da prvi put osvoji Završni masters...

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara


------------

ZAVRŠNI MASTERS, TORINO - 2. KOLO

Utorak

14.05: (1,65) Ože-Alijasim - Nadal (2,11)

21.05: (1,70) Fric - Rud (2,03)

Sreda

14.05: (1,35) Đoković - Rubljov (2,90)

21.05: (1,40) Medvedev - Cicipas (2,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Završni ATP turnirmastersRafael NadalFeliks Ože Alijasim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara