Žarko Lazetić (©MN Press)
Žarko Lazetić (©MN Press)

Ostaje li TSC bez trenera?

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.12.23. | 00:06

Žarko Lazetić prisustvovao meču Premijer lige Rusije, Soči – Orenburg (1:1). U igri za kormilara „fenjeraša“ i Španac Robert Moreno

Vest da Soči želi da dovede Žarka Lazetića za trenera nije nova, ali su nove okolnosti. Trener srpskog vicešampiona TSC-a prisustvovao je meču Premijer lige Rusije, Soči – Orenburg koji je završen remijem – 1:1.

Lazetić je sa stadiona Fišt posmatra možda buduće učenike. Ruski mediji prenose da je jedan od glavnih kandidata, ali nije jedini. Najnovije informacije iz Sočija govore da je protivkandidat srpskom treneru Španac Robert Moreno, nekadašnji selektor Crvene furije i bivši kormilar Monaka i Granade.

Izabrane vesti

Sport Ekspres je javio da je Morenu ponuđeno da vodi poslednjeplasirani tim elitne lige Rusije do kraja sezone. Ova vest objavljena je posle informacije da je Lazetić bio na utakmici Sočija. Da li to znači da nije došlo do dogovora sa srpskim stručnjakom?

Lazetić je skrenuo pažnju na sebe osvajanjem drugog mesta prošle sezone u Mozzart Bet Superligi sa TSC-om i obezbeđenim plasmanom u grupnu fazu nekog evropskog kupa prvi put u istoriji kluba. I nisu se momci iz Bačke Topole obrukali u pet mečeva Lige Evrope, osvojili su bod protiv Olimpijakosa (2:2), vodili su u Londonu protiv Vest Hema, na kraju poraz (1:3) i malo je falilo da ostanu neporaženi protiv Čekićara na svom terenu (0:1)

Soči je prethodnih sezona bio u vrhu ruskog fudbala. Igrao je i Evropu, ali je u ovom šampionatu očajan, na poslednjem mestu i čega ga borba za opstanak. Moreno ili Lazetić bili bi četvrti kormilar ovog kluba u novom šampionatu. Na klupi je počeo Dmitrij Hohlov, ali je napustio tim u septembru, a ni Aleksandar Točilin se nije dugo zadržao, otpušten je posle loših rezultata. Protiv Orenburga ekipu je predvodio Denis Kljujev, ali to je samo privremeno rešenje.

Potrajaće još neizvesnost oko novog trenera Sočija. Ne mora da se žuri jer je sada duga pauza u ruskom šampionatu zbog jake zime u najvećoj državi na svetu.

Lider posle prvog dela sezone u Rusiji je Krasnodar koji s klupe vodi Vladimir Ivić. Dubog trag u ovoj zemlji prethodnih godina su ostavili Marko Nikolić, Slaviša Jokanović i Miodrag Grof Božović.



tagovi

TSC Bačka TopolaMozzart Bet SuperligaSočiŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara