Navijači Ostina (©AFP)
Navijači Ostina (©AFP)

Ostin doveo centarfora iz Francuske pred meč sa Portlandom

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.07.21. | 23:20

Navijače najmlađeg člana MLS-a obradovala je u četvrtak vest o dolasku senegalskog golgetera Muse Đitea

Veliko pojačanje je dobio Ostin za nastavak sezone u MLS. Senegalski napadač Musa Đite promovisan je u četvrtak kao novi napadač tima iz Teksasa, baš neposredno pred utakmicu sa Portlandom, koja je na programu noćas od 03.30 časova.

03.30: (2,20) Ostin (3,40) Portland (3,30)

Izabrane vesti

Netipičnim putem je rešio da krene ovaj 21-godišnji Senegalac. On je iz Afrike u Evropu stigao 2018. godine, a posle jedne solidne sezone u švajcarskom Sionu prešao je u francuskog drugoligaša Grenobl. Tamo je bio standardan prvotimac u prethodne dve sezone, odigrao je 60 mečeva i postigao 15 golova, što je bilo dovoljno Ostinu da ga kupi za 1.500.000 evra.

"On je prirodan napadač. Ima jako dobru mobilnost i ume da zadrži loptu. Voli da se kreće u različitim delovima terena i zna da postigne gol na mnogo različitih načina. Kreativan je i dobar na lopti, doneće nam balans koji nam je neophodan", predstavio je Đitea sportski direktor Ostina, Klaudio Rejna.

Teksašanima je očajnički bio potreban napadač, pošto imaju najlošiju ofanzivu u čitavom MLS. Na 11 mečeva su postigli samo šest golova, jedan manje od Čikago Fajera, koji je odigrao i utakmicu manje.

Nadaju se u Ostinu da će Đite da reši problem neefikasnosti, samo što Senegalac naravno neće moći da igra već noćas protiv Portlanda. To je olakšavajuća okolnost za Timberse, čija odbrana ne blista ove sezone. Primila je 15 golova na 10 utakmica, zato je Portland sada tek 7. na tabeli Zapadne konferencije sa 13 bodova. Ostin je 12. sa 10 osvojenih poena.

Ovaj meč biće prvi njihov duel u istoriji, pošto je ovo Ostinu debitantska sezona u MLS. Njima je tek nedavno završena izgradnja stadiona, pa su do sada odigrali tek dva meča kod kuće. Uticalo je i to u velikoj meri na slabe rezultate.

Izabranici Džoša Volfa nisu trijumfovali na poslednjih osam mečeva. U tom periodu su osvojili samo četiri poena, a tri puta su remizirali rezultatom 0:0. Poslednji gol su dali 12. juna, odnosno pre četiri utakmice. S druge strane, Portland nije sačuvao svoju mrežu na četiri vezana meča.


tagovi

MLSGrenoblPortland Timbers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara