Amel Ahmedhodzić u duelu sa Kaijem Havercom u Ligi šampiona (Reuters)
Amel Ahmedhodzić u duelu sa Kaijem Havercom u Ligi šampiona (Reuters)

Otac potvrdio interesovanje velikana: Milan pikirao Bosanca iz Malmea

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.01.22. | 14:50

Pre godinu dana Atalanta je bila na pragu dovođenja Anela Ahmedhožića za 8.000.000 evra, ali je transfer propao

Kako Stefano Pioli, tako i Paolo Maldini, obojica su bili kategorični da je Milanov prioritet za ovu zimu dovođenje kompletnog štopera, čoveka koji će moći da nadomesti izgubljeno povredom Simona Kjera do kraja sezone. Od drugog januara o otvaranja zimske pijace Lilov Sven Botman je bio meta broj jedan, dok se posle Holanđanina najviše pričalo o štoperu PSŽ-a Abduu Dijalou.

Kako je Njukasl sve uporniji, a Lil zacepio cenu od 40.000.000 za Botmana, Milan je počeo da se hladi i da fokus razbacuje na ostala tržišta. Paolo Maldini je kratko prokomentarisao da Botman nije jedini kvalitetan fudbaler na vidiku, a za sportskog direktora Rosonera zapao je prvotimac Malmea i saigrač Veljka Birančevića, Anel Ahmedhodžić. Interesovanje velikana sa San Sira potvrdio je Ahmedhožićev otac u razgovoru za Reprezentacija.ba.

Izabrane vesti

"Mnogi klubovi su zainteresovani za Anela. Milan se priključio toj listi prošle noći kada je uputio poziv na adresu Malmea. Tu su još Brentford, klubovi iz Nemačke, nekoliko njih iz Francuske. Sve je moguće", rekao je otac 22-godišnjeg defanzivca.

Prošle zime Ahmedhodžić je bio na meti Atalante, spekulisalo se o tranferu vrednom 8.000.000 evra, ali je dogovor propao kada su čelnici Boginje došli u Švedsku na završne pregovore. U međuvremenu 192 centimetra visoki štoper upisao pet nastupa u Ligi šampiona (svih pet u startnoj postavi) i vodio je bitke sa ofanzivcima Čelsija, Juventusa i Zenita.

"Njegov cilj nije novac, već da pređe u klub u kojem će imati prostora da igra i napreduje, a ne da sedi na klupi. Videli smo šta se dogodilo Pjaniću u Barseloni. Iz onoga što sam ja shvatio pričajući sa njim, Anel preferira Italiju. Ima ugovor do decembra 2023. godine, ali je sportski direktor Malmea obećao da će ga pustiti", zaključio je Ahmedhodžić senior.

Kada ga je Atalanta želela u opticaju je bilo pomenutih 8.000.000, a posle pojavljivanja na najvećoj evropskoj, uz momenat da vlada ogoromno interesovanje, Malme ima slobodu da za štopera izboksuje i osmocifren iznos. Poređenja radi, rekord kluba je prodaja Zlatana Ibrahimovića Ajaksu davne 2001. godine za 7.800.000 evra, dok je rekorder švedskog fudbala u tom pogledu Aleksader Isak koji je januara 2017. prešao iz AIK-a u Dortmund za 8.600.000 evra. Imamo nove rekorde u najavi.


tagovi

MalmeMilanAnel Ahmedhodžić

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara